XS
SM
MD
LG

Kvalifikacije za Kup prvaka: Novobeograđani položili ispit

BK Novi Beograd položio ispit

Višestruki šampion Prve lige Srbije u boćanju, BK Novi Beograd, kvalifikovao se u „glavni šešir“ Kupa prvaka Evrope. Opšta ocena sportske (boćarske) javnosti je da je kvalifikacioni turnir, u novoizgrađenoj balon sali, organizovan na najvišem nivou.

- Prošlo je dovoljno vremena da sredimo utiske – kaže Vatroslav Staničić, predsednik UO BK Novi Beograd – Prvi put je u Srbiji organizovan turnir ovakvog tipa. Uspeli smo da u rekordnom roku, sopstvenim sredstvima i pomoći donatora, podignemo balon salu. Ugostili smo Palmu iz Donje Lastve (kod Tivta), prvaka Crne Gore i Neum, šampiona Bosne i Hercegovine. Na žalost, zbog opštepoznatih razloga nisu učestvovali prvaci Rusije, Turske i Slovačke. U junu nas očekuje nastavak takmičenja. Biće nam mnogo teže, ali je donekle olakšavajuća okolnost što ćemo biti domaćini. Zadovoljni smo odzivom publike na dvodnevnom turniru. Očigledno je da smo podizanjem ove hale, privukli pažnju javnosti. Bio je, svakako, ogroman izazov dočekati, ugostiti i ispratiti goste. Svi su zadovoljni. Zadoljni smo i mi, što je napravljen ogroman iskorak u popularicaiji ovog sporta.

Miloš Milaković, jedan od iskusnijih prvotimaca Novog Beograda, prezadovoljan je učinkom ekipe, odn. plasmanom u sledeću vazu Kupa prvaka.

- Bilo je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo – ističe Milaković – Dobili smo Palmu 13:9, koja je uz nas bila kandidat za prolazak kvalifikacija. Na žalost, potom smo izgubili od Neuma 9:13. U poslednjem meču turnira, Palma je bila bolja od Neuma 15:7. Dakle, tri izjednačene ekipe. Na kraju, prema očekivanjima, mi i Palma smo se plasirali za sledeću fazu Kupa prvaka. U suštini, zadovoljni smo našom igrom, mada smo dozvolili sebi par „nezgodnih sistuacija“. Protiv Nauma, poslednja boća je mogla da donese prevagu u našu korist. Ovo takmičenje nam je bila „velikja škola“ pogotovo za naše mlađe igrače, poput Kovačevića i Serafimovića, koji nisu imali previše iskustva na mečevima ovog nivoa. Ovo će im, svakako, biti podstrek za veći rad i što bolje rezultate.