XS
SM
MD
LG

Opstanak (ne)moguća misija

Trener Radosavljević na treningu sa rukometašima Metalca

Samo tri pobede, jedan remi, uz sedam poraza, sedam osvojenih bodova i tek deseto mesto na tabeli učinak je rukometaša Metalca nakon prvog dela prvenstva Super „B“ lige grupa „Istok-Zapad“. Sledi grčevita borba za opstanak, a sve deluje kao nemoguća misija, jer po nekim informacijama iz ove grupe Super „B“ lige će ispasti četiri ekipe. Otuda su u RK Metalac odlučili da sporazumno raskinu saradnju sa dosadašnjim trenerom Goranom Veselinovićem i za prvog stratega postave uvaženo rukometno ime, Aleksandra Sašu Radosavljevića. Donedavno trener Sloge iz Gornjeg Vakufa u BiH, nekada selektor muške i ženske kadetske reprezentacije Srbije, trener rukometašica Radničkog iz Kragujevca sa kojima je osvojio titulu prvaka, predstavlja glavni zamajac rukovodstva kraljevačkog Metalca u borbi za opstanak.

Predočen mi je zanimljiv projekat od strane Aleksandar Nestorovića i Miloša Jovanovića koji vode ceo ovaj posao. Bio sam njihov gost dva dana, video šta me čeka i onda smo se dogovorili. Da se razumemo, težak posao nas čeka, veliki je izazov i za mene, ali da ne verujem u povoljan ishod ne bih se ni prihvatao da radim. Kraljevo traži svoje mesto na rukometnoj mapi Srbije, sada ima i uslove za tako nešto i drago mi je da mogu da pomognem – kaže Aleksandar Saša Radosavljević, novi trener rukometaša kraljevačkog Metalca.

Metalac je ostao bez nekoliko igrača ove zime, uglavnom letošnjih pojačanja. Za sada nema novih imena, tu su mladi rukometaši iz kraljevačke Sloge, ali pojačanja su neophodna. No, po rečima novog trenera, do njih nije lako doći.

Roster treba osvežiti bez daljnjeg, ali to je lako reći. Svi kvalitetni igrači su pod ugovorima, jako je teško dovesti u zimskom periodu nekoga,a Metalac ne može da dovodi samo da bi doveo. Moraju da budu pravi igrači pojačanja. Očekujem da će brzo proći period prilagođavanja i za njih i za mene, očekujem mnogo od mladih igrača i dobra je stvar što imamo mogućnost da uvedemo individualni rad. Bez toga se ne može očekivati napredak.

Prolećni deo prvenstva Super „B“ lige počinje polovinom februara meseca. vremena ima i nema dovoljno za pripreme i selektiranje tima koji bi trebalo da obezbedi opstanak. Na nesreću, u redovima Metalca se pojavio korona virus, nekoliko igrača je već u karantinu, pa je na trenzima tek desetak rukometaša. Ipak, provereni strateg na klupi Metalca veruje u uspeh.

Kada sam prihvatio posao u Kraljevu onda sam počeo da gledam utakmice ove grupe Super „B“ lige, da vidim šta nas to čeka, kakvi su rivali. Vranje i Topličanin se bore za Arkus ligu, ostali su svi u borbi za opstanak. Ako se zna da četiri ili pet ekipa ispada, onda je jasno kakva će biti liga na proleće. Verujem da ćemo se ubrzo kompletirati, da nećemo imati povreda i bolesti, da će ti pehovi ostati iza nas. Jurićemo opstanak, ali i praviti osnovu tima koji bi u perspektivi trebalo da juri ulazak u Arkus ligu – zaključuje Aleksandar Saša Radosavljević, trener rukometaša Metalca iz Kraljeva.

Za kraljevački rukomet se desila velika stvar da trener poput Aleksandra Radosavljevića pristane da vodi Metalac. Ako se ostvari željeni cilj i izbori se opstanak, onda možemo reći da za rukomet u gradu na Ibru dolaze još bolji dani.

BOŽIDAR LEKOVIĆ PRVO POJAČANJE!

Crnogorski internacionalac Božidar Leković prvo je pojačanje RK Metalac ove zime. Provereni levi bek dolazi u pravom trenutku i trebalo bi da bude lider u timu Metalca za prolećne bitke za opstanak. Kako kažu u kraljevačkom Super "B" ligašu, Leković neće biti jedino pojačanje ove zime.