XS
SM
MD
LG

GL Smederevo: 7. jul - Badljevica 2:1

Na utakmici 2. kola gradske lige Smederevo, važna 3. boda pripala su ekipi 7. jul iz Vodnja. Ovaj meč je imao naziv derbi kola, ali to nije i opravdao. Na terenu se  više vodila rasprava između igrača oba tima i ne sportsko ponašanje nekolicine aktera ove utakmice, nego fudbalaska igra. Od samog starta bila je vidna tenzija u oba tima. Badljevica je ušla uplašeno u ovaj meč što je domaćin iskoristio i napravio pritisak na samom startu utakmice. U 20. minutu smušenost u odbrani gostiju iskoristio je Erčić Nenad kome nije bilo teško da skoro sa gol linije ubaci loptu u mrežu i donese vodstvo domaćinu. to je ujedno bio i najbolji period igre ekipe Vodnja na utakmici.

Do kraja poluvremena golman gostiju Tihomir Marković morao je još dva puta da vadi loptu iz svoje mreže, dok je njegova ekipa pretila uglavnom iz prekida. U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika. Sa par izmena i uvođenja svežih igrača Badljevica dolazi do svoje prepoznatljive igre, a domaćin ne može da izađe sa svoje polovine i preti iz kontra napada. Badljevica je imala potpunu kontrolu nad igrom i bilo je pitanje trenutka kada će postići pogodak. U 68. minutu Slobodan Milojević Cipete uputio je centaršut pravo na glavu Miloša Brkića, koji je skrenuo loptu dovoljno da prevari golmana domaćih i donese izjednačenje. Tu se nije stalo sa napadima gostiju, dok domaćin jednostavno nije imao rešenja, ali ni gosti sreće. Kada su svi očekivali poslednji sudijski zvižduk, u 90. minutu Erčić dodaje loptu svom saigraču koga su igrači odbrane gostiju ostavili jer je bio u vidnom ofsajdu, aktivira se i postiže gol. Pomoćni sudija uplašen reakcijom navijača ostao je ukočen ne smevši da podigne zastavicu i pogodak je priznat. Tako domaćin ne zasluženo stiže do važna 3. boda u borbi za baraž. Ne može se zameriti ništa ekipi Badljevice koja ima i te kako za čim da žali ali ruku na srce nije imala samo Vodanj za protivnika već i sudijsku trojku.

Izjava nakon meča nije bilo. Ovaj poraz neće lako preboleti igrači Badljevice, dok se u Vodnju orila pesma po ulicama do kasno u noć, što je i normalno jer je ekipa Vodnja najzad napravila dugo čekanu senzaciju i pobedila nekog od jačih protivnika, pa makar to bilo i uz pomoć sudija. Verujemo da je ovo bila i jedna od najvećih pobeda Vodnja u istoriji kluba i da će ostati urezana u srcima ovih momaka kojima ipak treba čestitati.

Utakmicu je obeležilo ne sportsko ponašanje Erčić Nenada Mačeta koji je do kraja utakmice bio kažnjen samo žutim kartonom, ali i izricanje javnih opomena igračima gostiju kao i isključenje klupe Badljevice.

Sa tribine pažljivo je pratio utakmicu i Slobodan Stevanović popularni Rade Žirin koji ne propušta ni jednu utakmicu svoje bivše ekipe, nadajući se da će ga uprava Badljevice kontaktirati i ponovo vratiti na klupu ovog tima, ali kako saznajemo u subotu 29. septembra pre početka utakmice protiv Drugovca, uprava Badljevice predsataviće igračima novog trenera sa kojim je vršila dugogodišnje pregovore. Biće to pravo iznenađenje pred predstojeći meč protiv ljutog rivala. I jedan i drugi tim žive za ovu utakmicu koja će biti označena kao derbi 3. kola gradske lige. Utakmica će se odigrati na terenu Crvene Zvezde u Suvodolu sa početkom u 15: 00h, ovakav meč se ne propušta jer je ovo nešto jedinstveno u gradskoj ligi.


Ravni Gaj 1 : 2 Podunavac
Lunjevac 4 : 0 Petrijevac
7. Jul 2 : 1 Badljevica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Podunavac 2 2 0 0 6
2 Lunjevac 2 1 0 1 3
3 Badljevica 2 1 0 1 3
4 Ravni Gaj 2 1 0 1 3
5 7. Jul 1 1 0 0 3
6 Drugovac 1 0 0 1 0
7 Petrijevac 2 0 0 2 0