XS
SM
MD
LG
12.10.2021 Ana Jovanović

ARKUS liga: Saopštenje za javnost povodom dešavanja na utakmici Crvena zvezda Grundfos - Novi Pazar

Rukovodstvo ARKUS lige se sa puno pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izveštaja sa utakmice četvrtog kola ARKUS lige MRK “Crvena zvezda Grundfos“ – RK “Novi Pazar“ upoznalo sa činjenicama koje želi da podeli sa javnošću.

Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja. Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski. Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja.

Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne.

Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti - incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima.


Radnički : Jugović
Obilić : Metaloplastika
Crvena zvezda : Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 5 5 0 0 10
2 Dinamo 6 4 0 2 8
3 Metaloplastika 5 3 0 2 6
4 Radnički 5 2 0 3 4
5 Crvena zvezda 5 2 0 3 4
6 Jugović 5 1 0 4 2
7 Obilić 5 1 0 4 2