XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Ajaks trajno ljubi Tadića

Foto: AFC Ajax - Dušan Tadić

Ime Dušana Tadića (32), kapitena četvorostrukog šampiona Evrope Ajaksa iz Amsterdama i reprezentacije Srbije, se ovih dana spominjalo kao akvizicija u redovima Milana, italijanskog giganta, sedmostrukog šampiona Evrope i odmah je počeo da se trese Amsterdam od iznenađenja i gotovo (ne)mogućeg transfera. 

Vrlo brzo se morao oglasiti sportski direktor, velikana iz Amsterdama, Mark Overmars rečima:

- Nema ništa od prodaje. Dušan Tadić je cement i arhitekta naše igre. Mi ga u Ajaksu trebamo, jer on savršeno povezuje mlade igrače i usput se ističe kao strelac i asistent. 

Teško se u narednim danima, posle ovih Overmarsovih reči može dogoditi preokret, jer je više nego očigledno da su Tadić i Ajaks jedno i da je njihova fudbalska ljubav trajna. Na to ukazuje i Tadićevo poverenje, da potpiše dugoročan ugovor, sa trenerskom perspektivom, koja je još, iz određenog ugla, od njega daleko s obzirom kako vrhunski igra, a on je već trener i u samoj igri, sa kapitenskom trakom oko ruke. 

Ajaksu bi bilo najbolje da napravi reviziju ugovora i doplati ono što Milan nudi Tadiću, jer on svoje stope u velike stope Krojfa i Mihelsa stavlja, a oni koji su cement i arhitekte svega, nikad nisu skupi. 

Autor: Svetozar Čiča


Igrač
Napad
Broj godina: 35