XS
SM
MD
LG

Trenerski put Darka Drljana

Hrabra odluka Darka Drljana

Pred mladim trenerom Darkom Drljanom (46) je novi izazov u Rudaru iz Vrdnika. Fudbalska javnost je poprilično iznenađena ovim izborom.

- Rudar je klub sa velikom tradicijom, jer je osnovan pre 102 godine - kaže trener Dadrko Drljan – Iza ovog sportskog kolektiva izuzetno teška. Ispšao je iz Sremske lige i malo je nedostajalo i da se ugasi. Dolaskom nove uorave, gde Pavle Ležakov, Zoran Travica, Miroslav Kongo, Lazar Bugarski, Goran Trivunčić i Nikola Nešković, klub se okrteće „nekim drugom fudbalskim stvarima“. To su, pre svega, ulaganja u infrastgrukturu i rad s mlađim kategorijama. S mladim fudbalerima radiće Dejan Pardovicki i Dejan Marković, a i ja ću se truditi da im što više pomognem.

Početak priprema je zakazan za 12. jul.

- Do prvog jesenjeg kola imaćeno 30 treninga i pet kontrolnih mečeva – nastavlja Drljan – Prvu utakmicu igramo protiv Podrinja iz Mačvanske Mitrovice (24. VII). Potom slede: Sremac iz Deča (28. VII), Radnički iz IRiga (31. VII), Donji Petrovci (4. VIII). Genaralna provera trebalo bi biti meč protiv rumske Fruške Gore 14. VIII. Svi smo ubeđeni da ćemo se dobri pripremiti, što bi bila dobra osnova za uspešnu sezonu.