XS
SM
MD
LG

Nova uprava KMF Crvena Zvezda za povratak na šampionski put

Foto: arhiva Boris Golijan

Na Blagovesti, 7. aprila ove godine, KMF Crvena Zvezda je dobila novog predsednika. Na čelo i dalje aktuelnog šampiona Srbije koji u ovoj sezoni nije opravdao očekivanja i ispao je u niži rang, stao je Aleksandar Kocić privrednik rodom iz Niške Banje sa uspešnom karijerom u Beogradu. On je i operativnologistički partner i zastupnik projekta "Balkansko-evroazijski most", kao i organizacija koje su njegovi osnivači i glavni nosioci. Uz njihovu saglasnost i podršku gospodin Kocić je izabran za predsednika KMF Crvena zvezda, sa ciljem obnove sportskih pozicija i realizacije širih humanitarnih i nacionalnih projekata.

Plan povratka na šampionske staze počeo je odmah, a razrađen je simbolično do Velikog petka i Vaskrsa, da bi se u medijima objavio na Svetog Vasilija Ostroškog. Gospodin Kocić je iskoristio svoj uticaj u gore pomenutom projektu "Balkansko-evroazijski most" i kod njegovih nosioca i sponzora, pa su ovaj projekat buđenja KMF Crvena zvezda podržale sledeće organizacije: Informativna agencija Olimpijskog komiteta Rusije, Međunarodna akademija putešestvija, Internacionalni fond Desnice Svetog Jovana Krstitelja, Klub vitezova Ordena Desnice Svetog Jovana Krstitelja, Uralski institut za turizam, Privredna komora sibirskog Jamalo-Njenjeckog autonomnog okruga, Beogradska NVO "Centar i Terca" i mnogi drugi. Dakle, uz veliku podršku iz naše prijateljske i bratske Rusije, očekuje se aktiviranje brojnih privrednika iz Srbije i regiona, kao i podrška državnih institucija i Sportskog društva Crvena zvezda.

Ciljeva je mnogo, a jedan od najvažnijih je, pre svega, rad sa decom na obnovi i širenju nacionalnog sportskog duha i viteškog karaktera, kroz:
- Osnivanje škola futsala za dečake i devojčice u većim gradovima širom Srbije,
- Saradnja sa osnovnim i srednjim školama po ugledu na Špance, Ruse i Portugalce gde je futsal jedan od najpopularnijih sportova i čak obavezan predmet u osnovnom i srednjem obrazovanju,
- Učešće u organizaciji svetskih, Dečije-omladinskih multidisciplinarnih Olimpijskih igara,
- Učešće u realizaciji izgradnje prvog internacionalnog Dečije-omladinskog olimpijskog grada/sela u Beogradu, koji je dobio podršku i predsednika ruske

Akademije umetnosti gospodina Zuraba Ceretelija, a sa njim i podršku najvećih svetskih državnika, MOK (Međunarodni olimpijski komitet) i UNESKO. Što se tiče seniorskog tima, glavni ciljevi su vraćanje na šampionske staze, stabilna pozicija i predstavljanje Zvezde i Srbije na međunarodnoj sceni i vraćanje legendi srpskog futsala u otadžbinu.

Očekuje se i pokretanje Fondacije KMF Crvena zvezda koja bi za cilj imala humanitarne i ekološke aktivnosti i projekte, a neki od njih su:
- Besplatna škola i kampovi futsala za decu i omladinu sa posebnim potrebama,
- Stipendiranje školovanja i obrazovanja dece i omladine,
- Podrška starim licima, javnim kuhinjama, ekologiji, ugroženim i napuštenim životinjama,
- Doprinos izgradnji hrama Desnice Svetog Jovana Krstitelja u realizaciji Internacionalnog hrišćanskog fonda Desnice (Sv.J.K.) po blagoslovu i projektu SPC i RPC, uz učešće velikih donatora fonda i crkve.

I za kraj, teži se ka aktivnom učešću u stvaranju igrača iz omladinske baze za seniorski tim, kako KMF Crvena zvezda, tako i FK Crvena zvezda. Plan je da se kroz Zvezdinu školu formiraju igrači, a pre svega ljudi ispravnih stavova, koji će u seniorskom futsalu ili fudbalu pomoći Crvenoj zvezdi i Srbiji da se prezentuju na pravi način u svetu.

Svaki početak je težak, a posle ne baš blistavog perioda KMF Crvena zvezda je na novom početku. Okupila se jaka grupa ljudi na čelu sa predsednikom gospodinom Aleksandrom Kocićem, uz projekat stoji podrška iz Rusije, a očekuje se i podrška srpskih državnih institucija. Svoj doprinos možete dati i svi vi kojima je crveno-bela boja u srcu, sponzorstvom i donatorstvom, kojim ćete steći pravo da učestvujete u formiranju i radu tematskih odbora za realizaciju svih segmenata i projekata, kao i formiranju i radu Kluba sponzora i donatora, čiji članovi će biti istaknuti na zvaničnom sajtu KMF Crvena Zvezda koji će uskoro biti aktivan i naći će se na adresi: crvenazvezdafutsal.com


18 .kolo Prva Futsal liga
FON 2 : 2 Kalča
Crvena zvezda 4 : 5 Ekonomac
Konjarnik 5 : 0 Winter sport
Novi Pazar 4 : 2 Zemun Samo pravo
Nova Pazova 4 : 2 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 18 14 2 2 44
2 Novi Pazar 18 12 2 4 38
3 Vranje 18 11 2 5 35
4 Winter sport 18 9 0 9 27
5 Konjarnik 18 8 1 9 25
6 Kalča 18 7 2 9 23
7 Zemun Samo pravo 18 7 2 9 23
8 Crvena zvezda 18 6 1 11 19
9 Nova Pazova 18 5 0 13 15
10 Ekonomac 18 4 2 12 14