XS
SM
MD
LG

Surduličani lideri na tabeli regionalne košarkaške lige

prvaci regiona KK Radnik

Košarkaši Radnika iz Surdulice novi su članovi Druge muške lige Srbije.

 

Na revijalnoj utakmici koja je održana prošlog vikenda,  na prigodan način Surduličani su proslavili ulazak u viši rang takmičenja.

Naime, u revijalnoj utakmici održanoj u sporthoj hali u Surdulici, sastali su se ekipa Radnika i selekcija Prve muške regionalne lige Istok.

Pre početka ovog revijalnog susreta upriličena je ceremonija uručenja pehara i priznanja najboljiim pojedincima i ovom sportskom kolektivu. Za ostavreni rezultat, medalje košarkašima dodelio je Vladica Nestorović predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica, a pehar namenjen prvaku lige koga je primio kapiten Srđan Grujić, dodelio je Komesar lige, Igor Đorđević. U nezvaničnom delu priznanje je dobio i kapiten domaće ekipe Grujić, koji je po izboru trenera najkorisniji igrač prvenstva.

A na početku druge četvrtine utakmice od aktivnog igranja oprostio se na simboličan način dugogodišnji kapiten ekipe, Marko Marković, simboličnim gestom predajom dresa svojoj naslednici. Marković je u dresu Radnika odigrao više od 500 utakmica, sada je odlučio da mesto ustupi mladjima, ali će, kako reče za svoj klub biti tu i dalje:

  • Delio sam i lepe i teške trenutke sa ovim ljudima već dvadeset godina. Hvala ekipi i treneru što su mi ove godine omoćili da budem deo ovog istorijskog uspeha kluba. Hvala ovom gradu koji ima sluha i razumevanje za sport i njegovu neospornu važnost za pravilan razvoj mladih ljudi. Ja ću i dalje biti  tu za sve Vas, moći ćete u svakom trenutku da računate na mene, a ja ću nastaviti da se borim za ovaj klub na nekim drugim poljima, Radnik u srcu!!

Inače utakmici su pored ostalih prisustvovali, ministar u Vladi Republike Srbije, Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica Dr Aleksandra Popović, većinik za sport Nebojša Arsić, predsednik sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović, sekretar saveza David Milić, i predsednik kluba Vladislav Tončev.

Delegaciju KSS koja je prisustvovala utakmici predstavljali su Dušan Projović, potpredsednik KSS, Vule Vuković, predsednik RKS Južna Srbija, generalni sekretar Veselin Marjanović, i članovi predsedništva RKSJS.

Ovu priliku KK Radnik je iskoristio i da ukaže zahvalnost svima koji su im pomogli u ovom istorijskom uspehu.

 

pehar najboljima u regionu

predsednik SSOS uručuje medalje najboljim pojedincima

Simobolično opraštanje - Marko Marković


Morava 84 : 63 Panteri
Marinos 89 : 53 OKK Junior
Jablanica 73 : 57 OKK Vlasotince
Radnik 127 : 90 Niš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Radnik 14 12 2 26
2 Jablanica 14 9 5 23
3 Marinos 14 9 5 23
4 Morava 14 9 5 23
5 OKK Vlasotince 14 9 5 23
6 Panteri 14 5 9 19
7 Niš (-1) 14 2 12 15
8 OKK Junior (-1) 14 1 13 14