XS
SM
MD
LG

Veprovi i Vukovi sigurni, pobeda za Novi Sad

Pastuvi vs Wild Boars - foto: SAAF

U utakmici prvog kola između ekipa Banat Bulls i SBB Vukovi Beograd gostujući tim iz Beograda savladao je domaćina rezultatom 28:13. Glavni akter utakmice bio je hvatač Beograđana Nikola Simović koji je uhvatio čak tri pasa za tačdaun, od čega su dva bila izuzetno atraktivna posle pasova kvoterbeka Džonatana Brentlija u double coverage.
Pored Simovića u poentere se upisao Tihomir Todorov koji je postigao svoj prvi tačdaun u dresu Vukova, kao i kiker Željko Stegnjaja koji je postigao četiri ekstra poena.

U domaćoj ekipi Banata, po jedan tačdaun postigli su Bratislav Bošnjak i Džejkob Lorens posle dodavanja Mladena Zlatića.

U Jagodini ekipa Novi Sad Wild Dogs odnela je pobedu protiv veoma mladog tima Black Hornetsa koji pružili dobar otpor. Novosađani su pobedili sa 21:12. Slično kao i u prošlom duelu na ovom terenu 2019. godine, Wild Dogs su bili prilično sigurni i prednost do koje su došli su održali do kraja. Najkorisniji igrač susreta bio je Jovan Ikić koji je vratio jedan kikof za tačdaun, a drugi je postigao posle pasa Filipa Đokića. Poentiranje za Novosađane pokrenuo je Filip Turčinović trčanjem za TD, a Vladimir Vasilić je upisao field goal.
Za domaće Stršljene mladi kvoterbek Dejan Srećković postigao je TD trčanjem od čak 80 jardi, a on je pronašao end zonu i pasom kada je pronašao Bogdana Pavlovića za 20 jardi.

Treća utakmica igrala se u Požarevcu gde su novajlije u ligi Pastuvi dočekali šampiona Divlje veprove iz Kragujevca. Veprovi su ovaj meč igrali bez pomoći import igrača iz Amerike, ali to ih nije sprečilo da dođu do pobede rezultatom 26:2. Najefikasniji bio je Petar Goić koji je postigao dva tačdauna, jedan trčanjem i jedan posle pasa Alekse Đokića, a Goić je postigao i jedan field goal. Reprezentativac Srbije Stefan Đurić dodao je TD trčanjem, a još jedan igrač nacionalnog tima Milorad Novaković doprineo je isforsiranim safety-jem. Do dva poena na isti način došla je i odbrana Pastuva.

U prvom kolu slobodna je bila ekipa Plavih zmajeva iz Beogrda. U drugom kolu, SBB Vukovi Beograd dočekuju Požarevac Pastuve, Plavi zmajevi će ugostiti Jagodinu Black Hornets, dok će ekipa Banat Bulls gostovati u Novom Sadu protiv Wild Dogsa.


Wild Boars Kragujevac 34 : 40 Banat Bulls
Vukovi Beograd 56 : 0 Black Hornets
Novi Sad Wild Dogs 19 : 36 Blue Dragons Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Vukovi Beograd 6 6 0 1.000
2 Banat Bulls 6 5 1 0.833
3 Wild Boars Kragujevac 6 4 2 0.667
4 Blue Dragons Beograd 6 3 3 0.500
5 Novi Sad Wild Dogs 6 2 4 0.333
6 Black Hornets 6 1 5 0.167
7 Pastuvi Požarevac 6 0 6 0.000