XS
SM
MD
LG

Serbian Bowl XV: Veprovi za nastavak dominacije, Vukovi vrebaju iz prikrajka

U finalu Prve lige Srbije u američkom fudbalu, popularnom Serbian Bowl-u XV, kragujevački Divlji veprovi, kao i prošle godine, dočekuju „večitog rivala“, beogradske SBB Vukove, u nedelju od 17 časova, na „Čika Dači“.

Kragujevčani su surovi vladari Srbije u poslednje tri godine, a imaju velike šanse da se dokopaju četvrte uzastopne, odnosno ukupno devete titule, pošto su i ovosezonski ligaški deo završili sa perfektnim učinkom.

Na putu do finala Wild Boarsi su prilično ubedljivo nadigrali i Vukove (48:20), ali su oba rivala od tada pretrpela određene kadrovske promene, uslovljene uglavnom povredama.

- Oba tima promenila su se od tog duela, ali mislim da je to više slučaj sa ekipom Vukova. Nažalost, povrede i neki drugi kadrovski problemi primoravali su ih da tokom cele sezone traže najoptimalnije rešenje. To im je omogućilo da se dosta lako adaptiraju na sve uslove u datom trenutku. Sa druge strane, mi smo, izuzev par pehova, imali sreće da nas te nedaće zaobiđu, te smo se samo spremali za narednog protivnika iz nedelje u nedelju. Na taj način smo brusili formu. Svi događaji kroz koje su prolazila oba tima, iskovali su ih na jedinstven način, što je rezulturao sadašnjim izgledom oba rostera. Samim tim biće u potpunosti drugačiji duel – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.

Kragujevčani su ligaški deo sezone završili sa 353 postignuta poena, što je više od 50 po utakmici, a primili su samo 78, odnosno 11 po meču. U oba segmenta donekle su ih pratili samo Vukovi (295:95), pa se može reći da su se ovi timovi u novom međusobnom finalu našli sasvim zasluženo.

- Naš napad je dosta solidno funkcionisao tokom cele sezone. Pored toga što imamo odlične startere, ni prve ni druge izmene ne zaostaju puno, te mislim da u tome leži naša najveća snaga. Sa druge strane, odbrana Vukova je izuzeno agresivna i pokretna. Sekundari je zabeležio solidan broj intersepcija, a defanzivna linija ima dobru rotaciju. Kao i uvek, očekujem izuzetan sportski događaj, kakvih je retko u poslednje vreme, da se svi provedu i na terenu i na tribinama, da uživaju. Pozivam publiku iz cele Srbije da dođe u što većem broju i da uveliča spektakl – zaključio je Ristić.

Ulaz je 200 dinara.