XS
SM
MD
LG

Milan Đokić, sekretar Sportskog saveza "Razvoj sportova"

Mladi u prvom planu

 

Godina, koja je na izmaku, po mnogo ćemu bila je „specifična“. Virus COVID – 19 je uticao na sve društvene aktivnosti, pa i na sport. Bez obzira na sve, sportska 2020. gledajući iz ugla Sportskog saveza "Razvoj sportova" bila je vrlo uspešna.

- U jednoj teškoj godini, trudili smo se da na sve načine pomognemo svoje članice – kaže Milan Đokić, sekretar Saveza – Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima, a pre svega poštujući odluke Vlade Republike Srbije. Ponosni smo na rezultate koji su naši klubovi ostvarili. Fudbal je neosporno najpopularniji, odn. najmasovniji sport. U jednom trenutku, u svim ligama u kojima se takmiče, ekipe iz pećinačke opštine bile su na liderskim pozicijama. Na kraju jesenjeg dela, Sloboda iz Donjeg Tovarnika, je zauzela odlično, peto mesto u Vojvođanskoj ligi – Jug. Napredak iz Popinaca je, trenutno, vicešampion Sremske lige, a pećinački Donji Srem 2015 je na deobi trećeg i četvrtog mesta. U Međuopštinskoj ligi – Istok, Srem iz Sremskih Mihaljevaca je na čelnom mestu. Pri vrhu su Sremac iz Deča i Graničar iz Obreža, a konkurenciji su i OFK Brestač, Šumar iz Ogara i Kameni iz Ašanje. U Opštinskoj ligi Pećinci je šest klubova. Veterani Šimanovaca su jesenji šampioni u Drugoj ligi pri FS Beograda i imaju velike šanse da se, na kraju prvenstva, plasiraju u najelitniji rang takmičenja. U našoj opštini imamo i dosta Škola fudbala, koje, takođe, pomažemo. Godina 2020. bila je izuzetno uspešna i za ostale klubove, članice Saveza. Treba istaći da su se šahisti Deča, kao prvaci Međuopštinske lige, plasirali su se u Vojvođansku ligu – grupa Srem. Košarkaški klub Srem Basket iz Pećinaca je samo nastaviio kontinuitet dobrog rada i rezultata. U svakom slučaju, nama ostaje kao prioritet u radu najmlađi: školski i dečiji sport. Time stvaramo osnove za njihovu zdraviju budućnost.

Malo se sredina u Sremu, pa i šire, mogu pohvaliti činjenicom da toliko pomažu sport, kao što je opština Pećinci, odn. Sportski savez „Razvoj sporzova“.

- Svim klubovima, članicama Saveza, kompletno su pokriveni troškovi takmičenja – nastavlja Đokić – Ovde se misli na kotizaciju, lekarske preglede, prevoz, sudijske troškove. Pored toga, klubovima se pomaže oko obnavljanja opreme (dresovi, lopte i sl.) i infrastrukture.

Dugi niz godina, Sportski savez je organizovao izbor najboljih ekipa, koje su svojim rezultatima na najbolji način reprezentivali sredinu iz koje potiču.

- Na žalost, zbog opštepoznate situacije sa Covidom – 19 ta akcija je odložena – ističe sekretar Đokić – Fenomenalnu saradnju imamo za osnovnom i srednojm školom i pomažemo sva njihova takmičenja. Ponosni smo i na „Školu plivanja“, koju smo, u kladu sa svim okolnostima, organizovali i ove godine u saradnji sa bazenom. I ovom prilikom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi, na čelu s predsednikom Sinišom Đokićem, na velikoj pomoći i razumevanju, bez kojih preko 40 klubova , članica Saveza i oko 2.000 registrovanih sportista, ne bi se mogli takmičiti.

Milan Đokić, sekretar Saveza