XS
SM
MD
LG

FON pobedio šampiona na Novom Beogradu

Foto: H.D.Vujanović

Posle velikog uspeha reprezentativne selekcije i plasmana na Svetsko prvenstvo u Litvaniji, zaostalom utakmicom iz 7.kola između Crvene Zvezde i FON-a, spuštena je zavesa na jesenji deo sezone Prve futsal lige Srbije. Inače, na današnjem meču je nastupilo 5 igrača sa baraž utakmice naše reprezentacije u Finskoj, 3 kod Zvezde (Radmanović, Milosavljević i D.Popović) i 2 kod FON-a (Pešić i Pršić).

Gosti su počeli jako aktivno, poveli su već u 5. minutu golom Brkića. Zvezda je nakon primljenog gola imala par lepih prilika preko Perića i Marinkovića, koje je veoma dobri golman Josimović neutralisao. U 10. minutu Perić je iz kornera na 2 metra sjajno pronašao Popovića i na semaforu je stajao rezultat 1:1.
Posle izjednačenja gosti čestim izmenama žele da održe visok ritam utakmice, jer domaćin ima "tanku" klupu sa samo 2 rezervna igrača. U 13. minutu Brkić iz idealne pozicije pogađa stativu gola Zvezde i propušta priliku za svoj drugi gol danas. Međutim projektil Pešića 2 minuta kasnije sa desetak metara je završio iza leđa nemoćnog Radmanovića i tako gosti ponovo dolaze u vođstvo. Minimalnim vođstvom gostiju se i otišlo na odmor.
U nastavku domaćin ulaže puno napora ne bi li izjednačio i pojačava presing na gostujućoj polovini ne dozvoljavajući FON-u da lagano započne akcije. Ipak, prvu stopostotnu šansu propuštaju gosti u 24. minutu kada Pršić, bukvalno, sa metra udaljenosti od gola pogađa prečku. Ređaju se prilike naizmenično pred oba gola, a Stojčevski u 28. minutu uspeva da realizuje svoju i izjednačuje rezultat na 2:2.

Nakon mnogo propuštenih prilika na obe strane Mihić i Majstorović prave sjajnu kombinaciju koju ovaj drugi realizuje udarcem sa 8 metara. FON po treći put dolazi u vođstvo, igrao se 31. minut. Zvezda do kraja pokušava da igrom sa 5 igrača u polju dođe do izjednačenja, ali u tome ne uspeva. Lopta je mnogo puta večeras prohujala kraj samog okvira gola gostiju, tako da FON dolazi do vredne pobede i nastavlja poteru za vodećim Novim Pazarom. Nastavak sezone je najavljen za 6. februar i do tada se nadamo da će se i navijači vratiti na tribine, bez kojih sport uopšte gubi svaki smisao.


CRVENA ZVEZDA - FON 2:3 (1:2)


SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Božović Dragutin i Jocović Miloš. STRELCI: D.Popović 10.min i Stojčevski 28.min (C.Zvezda), Brkić 5.min, Pešić 15.min i Majstorović 31.min (FON). ŽUTI KARTONI: Marinković (C.Zvezda), Stanković i Pršić (FON).
CRVENA ZVEZDA: Radmanović, Perić, D.Popović, Stojčevski, Milosavljević - rezerve: Marinković, Kopanja. 
FON: Josimović, Krasnić, Lazić, Radovanović, Pršić - rezerve: Margetić, Brkić, Borisavljević, Petrašević, Majstorović, Mihić, Pešić, Stanković.


Crvena zvezda 2 : 3 FON
Kalča 7 : 3 Konjarnik
Ekonomac 0 : 4 Novi Pazar
Winter sport 5 : 0 Nova Pazova
Zemun Samo pravo 1 : 4 Vranje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 7 6 1 0 19
2 FON 7 5 1 1 16
3 Vranje 7 5 1 1 16
4 Winter sport 7 5 0 2 15
5 Kalča 7 4 0 3 12
6 Crvena zvezda 7 3 1 3 10
7 Konjarnik 7 2 1 4 7
8 Zemun Samo pravo 7 1 0 6 3
9 Nova Pazova 7 1 0 6 3
10 Ekonomac 7 0 1 6 1