XS
SM
MD
LG

Lazarević presudio Obrvcima

Obrvci i Miločajci čuvaju sećanje na Filipa Stanišića

Početku komšijskog derbija prethodilo je zajedničko fotografisanje fudbalera oba tima u majicama sa likom Filipa Stanišića, momka koji je pre 40 dana tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Filip je živeo u svojoj Obrvi, ali je bio prijatelj i drug mnogim Miločajcima. Ovim gestom Obrvci i Miločajci potvrđuju da Filip nije i nikad neće biti zaboravljen u svom zavičaju, a kasnije su i na terenu pokazali da borba za bodove mora biti beskompromisna i žestoka, ali u granicama fer-pleja, jer je prijateljstvo ljudi iz susednih sela ipak na prvom mestu. Inače, na početku meča, odata je pošta i nedavno preminulom patrijarhu Irineju.

Sam meč doneo je bespoštednu borbu svih igrača oba tima, koja je na momente bila prilično oštra, ali mora se reći da nijednog trenutka nija iskakala iz okvira fer-pleja. U takvoj borbi bolje se snašao domaći tim, iako početak nije nagoveštavao takav epilog. Domaći strateg Mijatović nije imao dilema oko sastava tima, a kako i da ih ima, kada mu se na raspolaganje stavilo tačno 11 momaka, kojima se doduše tokom meča pridružio Petar Milošević, koji dobija šansu tokom drugog poluvremena, umesto Novakovića.

Početno ispitivanje snaga prekinulo je rano vođstvo Obrvaca, naime, nakon jednog bespotrebno napravljenog kornera, njihov igrač je nebeskim skokom nadvisio Nedeljkovića i snažnim udrcem glavom zatresao mrežu nemoćnog Gajića. Rani gol ulio je dodatnu energiju gostima, koji su se srčano borili i stvorili još par polušansi. Nije se predavao ni Miločajac, pa beležimo solidan udarac glavom Lazarevića, koji golman gostiju brani, ali i par dobrih šuteva Čubrića, prilikom jednog od njih golman Obrvaca stajao je kao ukopan, ali je lopta fijuknula tik iznad prečke. Do poravnanja rezultata došlo je u poslednjim trenucima prvog dela. Nakon prekida za domaći tim, više fudbalera Miločajca pokušavalo je da iz neposredne blizine sprovede loptu u mrežu gostiju, u tome je delimično uspeo štoper Radovanović, delimično, jer iako se mreža nije zatresla, bilo je vidljivo da je lopta prešla gol-liniju, iako ju je gostujući vratar sa zakašnjenjem izbio u teren.

Ne znamo šta je domaći trener rekao igračima na pauzi, ali je očigledno da su u drugom delu zaigrali neuporedivo bolje. Dok su na poluvremenu igrači slušali savete svojih trenera, novembarsko sunce se nekako probilo između oblaka, i kao da je nagovestilo razvedravanje u igri domaćih. Meč je prelomljen u 55. minutu, kada je nakon dobre akcije "vezista" domaćih lopta na oko 20 metara od gola gostiju došla do iskusnog Milosavljevića, koji je imao čuvara na leđima, ali je odlično uposlio Lazarevića, a ovaj sa desne strane kao tane uleće u kazneni prostor rivala i topovskim šutem šalje loptu pod samu prečku nemoćnog vratara gostiju. Bio je to znak za veliko slavlje momaka u beloj opremi. Do kraja meča, Miločajci su držali sve konce igre u svojim rukama i u više navrata su mogli doći do ubedljivijeg trijumfa, uglavnom nakon polukontri i kontri, ali i posle jednog slobodnjaka Milosavljevića. Najbliži golu bio je danas odlični Čubrić, koji nakon sjajnog pasa Spasojevića, izlazi sam pred golmana gostiju, ali ovaj na volšeban način brani njegov šut.

Opsada gola Sloge

Izdvajamo i projektil Lazarevića, ali je opet je vratar Obrvaca krajnjim naporom odbranio. Gosti su u drugom delu bili bez konkretnog učinka, tome je doprinelo isključenje njihovog desnog krila u 70. minutu, nakon dva žuta kartona, zbog dva više nego oštra starta u roku od dva minuta (drugi start otvorenim đonom). Svi domaći prvotimci zaslužili su visoke ocene za zalaganje, kandidata za igrača utakmice je više, mogao bi to biti Čubrić, zbog nekoliko odličnih poteza, većina bi se složila da je to Predrag Lazarević, koji je ušao veoma motivisan u ovaj derbi, jer je u nekom trenutku bio član Sloge iz Obrve i svakako je meč - viner, a uz to, dobio je gomilu duela sa defanzivcima Sloge.

Na kraju, ne smeju ostati nezabeležene konstantno dobre partije Marka Marinkovića, koji je danas ostavio poslednji atom snage na terenu i brojnim uklizavanjima kvario sve ofanzivne akcije Obrvaca. Ovaj momak ima odličan šut, danas nije bio strelac, ali je njegov gol protiv Mladih krila pravi hit na društvenim mrežama. Njegove konstantno dobre partije, fanatična borbenost uz nekoliko golova i krajnje sportsko ponašanje osvojili su sve simpatizere Miločajca, tako da je uprava kluba njegovim angažovanjem napravila pun pogodak. Ovom pobedom Miločajac stiže do 20-og boda i penje se za jedan stepenik na tabeli. Inače, u pitanju je treći trijumf u nizu, a četvrti od ukupno 5 mečeva, na kojima je igrom čete iz Miločaja komandovao legendarni napadač našeg kluba, čuveni harmonikaš i kompozitor Miša Mijatović. Nije bez značaja i činjenica da je tradicija nastavljena, jer je ostvaren šesti uzastopni trijumf Miločajca u prvenstvenim odmeravanjima snaga sa susedima iz Obrve. Veliko je zadovljstvo svih u Miločaju nakon derbija, a naredne subote Mišini izabranici pokušaće da iznenade velikog favorita u Progorelici, u poslednjem jesenjem kolu. Ovu pobedu Miločajci posvećuju saigračima koji su bili opravdano odsutni, a posebnu najboljem strelcu Glišoviću.

FK Miločajac: Gajić, Nedeljković, Arsenijević, A. Grujičić, Radovanović, Marinković, Čubrić, Novaković (Lazarević), Lazarević, Spasojević i Milosavljević, trener ekipe Mijatović.


Mlada krila 2 : 0 Jedinstvo (D)
Mineral 2015 2 : 1 Progorelica
Miločajac 2 : 1 Sloga Obrva
Borac (A) 3 : 2 Mladost 1981
Braća Vuković 3 : 2 Jedinstvo (G)
Borac (V) 3 : 1 Bogutovačka Banja
Mladost 1925 3 : 2 Stubal
Zvezda 2 : 1 Lazac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (D) 14 9 2 3 29
2 Lazac 14 9 2 3 29
3 Progorelica 14 9 1 4 28
4 Mlada krila 14 9 1 4 28
5 Zvezda 14 8 3 3 27
6 Mineral 2015 14 8 2 4 26
7 Borac (V) 14 7 4 3 25
8 Braća Vuković 14 8 0 6 24
9 Mladost 1925 14 7 1 6 22
10 Miločajac 14 6 2 6 20
11 Jedinstvo (G) 14 5 3 6 18
12 Stubal 14 3 1 10 10
13 Borac (A) 14 2 4 8 10
14 Bogutovačka Banja 14 2 3 9 9
15 Sloga Obrva 14 1 4 9 7
16 Mladost 1981 14 2 1 11 7