XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Sušice u šesnaestini finala Kupa Srbije

Foto: Andreja Kostadinović

Fudbaleri kragujevačkog srpskoligaša Sušice plasirali su se u šesnaestinu finala Kupa Srbije, nakon što su danas, na svom terenu, savladali ekipu Sinđelića u pretkolu ovog takmičenja – 2:0 (0:0).

Sušičani su se, kao osvajači Kupa FSRZS, našli u glavnom žrebu Kupa Srbije, ali im je za plasman među 32 najbolje ekipe u ovom takmičenju bilo neophodno da savladaju još jednu prepreku, u vidu beogradskog srpskoligaša Sinđelića.

Uprkos iscrpljujućem ritmu od dve utakmice nedeljno, učenici Miroslava Stakića uspeli su da preskoče i poslednji stepenik na putu ka šesnaestini finala Kupa Srbije.

Beogradski tim, koji je na kraju prošle sezone odlučio da istupi Prve lige Srbije i preseli se rang niže, stoičiki je odolevao Sušičanima, i to sa igračem manje, s obzirom da je u 58. minutu Dari Al Maliki zaradio drugu javnu opomenu, ali je domaćin u samom finišu, golovima Đurđevića iz penala i rezerviste Krstića, uspeo da dođe do željenog trijumfa.

Kragujevčani sada sa nestrpljenjem iščekuju žreb za šesnaestinu finala Kupa Srbije, koji može da im donese duel sa nekim od najboljih klubova u državi.

SUŠICA – SINĐELIĆ 2:0 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
 FK Sušica. Gledalaca: /. Sudija: Miloš Milovanović (Ćurpija). Strelci: Đurđević u 85. (jedanaesterac) i Krstić u 90+3. minutu za Sušicu. Žuti kartoni: Pisar, Al Maliki, Vujošević (Sinđelić). Crveni karton: Al Maliki (Sinđelić) u 58. minutu.

SUŠICA: Pešić, Stojanović, Jovović, Đurđević (od 92. Krstić), Vulić (od 46. Đurović (od 78. Perović)), Cvijović, Obradović (od 46. V. Božović), Đukić, Petrović (od 60. Kukić), S. Božović, Ljubisavljević.

SINĐELIĆ: Čarapić (od 52. Kokot), Đorđević (od 52. Vukićević), Radovanović, Pisar (od 46. Milićević), Milojević, Luković, Mrđenović (od 40. Vujošević), Al Maliki, Tomašević, Popović, Selimović (od 57. Čelar).