XS
SM
MD
LG

IMT se plasirao u 1. kolo Kupa Srbije

Foto: H.D.Vujanović

Obe ekipe su na utakmicu pretkola Kupa Srbije izašle sa šarenim sastavima, sa po svega 2-3 standardna igrača. Domaći koriste svoj teren kao preimućstvo, a Zorić u 9. minutu hvata lep poluvolej, ali loptu šalje iznad gola.  Uspavanka je trajala do 38. minuta, kada Terzić upošljava Lukića na desetak metara od gola, koji loptu smešta u donji desni ugao za vođstvo IMT-a. Gosti su uzvratili 4 minuta kasnije, Vuković iz povoljne pozicije sa 7-8 metara šutira pravo u vratara.

Posle 5 minuta u nastavku uzbuđenje pred golom gostiju. Đuković je na petercu pronašao Jovanovića koji je malo oklevao te je bio izblokiran i lopta odlazi u korner. Posle izvedenog kornera Lukić biva najviši u skoku, ali iz blizine šalje loptu kraj stative. Odluka pada u 59. minutu, Terzić solo prodorom prolazi kroz odbranu gostiju i sa desetak metara šutira kraj nemoćnog Katića za 2:0. Gosti su jedini put ugrozili gost IMT-a u 66. minutu Tadić je oprobao udarac sa dvadesetak metara, Mićović je bio siguran. U 84. minutu Jovanović propušta idealnu priliku za IMT. Našao se sam na 4 metra od gola, ali je šutirao traljavo glavom tako da je to bio lak plen za Katića.

IMT se ovom pobedom plasirao u 1. kolo Kupa Srbije, a igra koju smo videli na utakmici je bilo čisto otaljavanje posla, bez žara i borbenosti, kao da je u pitanju prijateljska, a ne zvanična utakmica.

IMT - BUDUĆNOST 2:0 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Karadžić Miloš i Bogićević Goran. STRELCI: Lukić 38.min i Terzić 59.min (IMT). ŽUTI KARTON: Vladisavljević (Budućnost).
IMT: Mićović, Vuković, Zorić (Đuković), Marković (Vukašinović), Lukić (Stefanović), Terzić (Puletić), Jovanović, Radojičić, Arsić, Đuričković (Glišić), Bajić.
BUDUĆNOST: Katić, Đurković (Čermelj), Lakić, Spajić, L.Jeličić, Markišić, Ž.Jeličić, Rakić, Emeka (Tadić), Vuković (Marčok), Vladisavljević (Li).