XS
SM
MD
LG

PLS: Radnički 1923 - Radnički (P) 3:0

Nekadašnji  sportski prijatelji i rivali, ponovo su se sreli posle više godina. Tradicija je nastavljena, ambicije su različite, cilj je uvek isti. Osvojiti bodove u fer i sportskoj borbi. Kragujevčani su ušli u prvenstvo da se domognu Super lige, Piroćanci da ne brinu brige o opstanku u ligi.

2. minut – Domaći su odmah krenuli u napad i za jedan minut izveli dva kornera. Odbrana Radničkog je dobro reagovala.

3. minut – Kontranapad! Miloš Spasić je pobegao po levoj strani, pretrčao je desnog beka koji je startovao i grubo srušio napadača Radničkog. Igrač domaćih Popović dobio je žuti karton, a Miloš Spasić napustio teren. U istom napadu dobar centaršut Bože Mančića, ali je ispred Spasojevića štoper zahvatio loptu. Neizvesno je da li će Spasić nastaviti igru.

11. minut – Centaršut Vlajkovića sa desne strane. Odličan skok i udarac glavog mladog centarfora Radivojevića. Golman Raičević je iz levog gornjeg ugla izbacio loptu u korner i spasio siguran gol. Igra se otvoreno sa obe strane i potpuno ravLonopravno. Piroćanci za sada igraju veoma dobro bez respekta prema kandidatu za prvo mesto. Miloš Spasić i dalje hramlje i pitanje je da li će nastaviti utakmicu. Zagreva se Uroš Mirković.

17. minut – Prva prilika za domaće. Šuljagić nije dobro procenio loptu posle centaršuta, natrčao je centarfor i glavom šutirao, srećom po Piroćance, pored gola. Pati Spasić nije mogao da nastavi igru. Umesto njega u igri je Uroš Mirković. Veliki hendikep za fudbalere Radničkog.

20. minut – Goooool! 1:0 Stevan Kovačević

Stevan Kovačević, napadač domaćeg tima, odlučio se za udarac iskosa sa desne strane. Da li je želeo da centrira ili šutira, tek lopta je u desnom gornjem uglu pogodila unutrašnji deo stative i završila u mreži. Iako su Piroćanci bili ravnopravni, prvi udarac u okvir gola završio je pogotkom.

32. minut – U jednom minutu dve stopostotne prilike i odlične odbrane Šuljagića i Raičevića. Najpre je visoki Popović šutirao u levi gornji ugao, ali je Šuljagić majstorski izbacio loptu u korner. U kontranapadu Mirković je pobegao po desnoj strani, našao se na 30 metara od gola, video je da je golman Raičević istrčao, lobovao ga i Raičević je vrhovima prstiju, kada su svi videli loptu u mreži, uspeo da je izbaci u korner. Spasio je siguran gol.

35. minut – Posle primljenog gola gosti su uspostavili ravnotežu i igraju veoma dobro. Arbitar Stanko Ostraćanin iz Kraljeva često donosi odluke na štetu pirotskog tima.

40. minut – Dobra akcija Piroćanaca. Aleksa Kostić Milutinović našao se na 20 metara od gola, startovao je kapiten Lazar Petrović, ličilo je na start Gobilića. Kostić je uz glasan jauk ostao na travi. Gužva je trajala nekoliko minuta i sudija Ostraćanin pokazao je samo žuti karton. Dojkić je iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

U proteklih nekoliko minuta igralo se na sredini terena bez izglednih akcija pred oba gola. Piroćancima mnogo nedostaje najbolji fudbaler Miloš Spasić, koji je u 15. minutu morao da napusti teren. Pirgosi su se pre desetak minuta pojavili na stadionu.

45. minut – kraj prvog poluvremena. U radnopravnoj igri u kojoj su oba tima imala dobre prilike, Kragujevčani su evrogolom došli u vođstvo. Prvo poluvreme karakterisala je povreda Miloša Spasića, njegovo prisustvo u napadu za Pirotski tim značilo bi mnogo. Da li su domaći znali od koga preti najveća opasnost? Kraljevački sudija za početak prvenstva rekli bi da je požurio, često je bio na strani domaćina.

46. minut – Marko Vidojević zagrevao je nekoliko rezervnih fudbalera, ali se nije još uvek odlučio za izmenu. U prvom poluvremenu umesto povređenog Spasića u igru je ušao Mirković.

47. minut – Pobulić je posle kombinacije sa Kostićem lepo ubacio loptu Radivojeviću, ali je mladi centarfor, okružen dvojicom igrača, izgubio loptu. Sudija Ostraćanin i u nastavku često svira prekršaje za domaći tim.

56. minut – Prvih deset minuta u nastavku u potpunosti pripadaju fudbalerima iz Pirota. To se videlo po odluci domaćeg trenera da zameni dvojicu igrača. Marko Vidojević i dalje ne menja ekipu. Zagrevaju se Filip Tolić i Galeadis. Piroćanci preko Kostića Milutinovića i Radivojevića kojima se pridodaje Pobulić uspevaju da ugroze Raičevića.

59. minut – Još jedan dobar kontranapad pirotskog tima, golman Raičević je na 20 metara istrčao i izbacio loptu ispred Uroša Mirkovića. 

61. minut – Druga izmena u pirotskom timu. Posle prinudne izmene kada je izašao Spasić, Vidojević priprema Strahinju Petrovića da pojača napad. Još jedan dokaz da su Piroćanci u nastavku bolji tim.

69. minut – Još jedna izmena u pirotskom timu koja pokazuje da Marko Vidojević baca sve karte na napad. Umesto defanzivnog Spasojevića, u igri je Filip Tolić, koji će imati ofanzivniju ulogu. Strahinja Petrović je nekoliko minuta ranije ušao umesto Alekse Kostića Milutinovića.

71. minut – Po ko zna koji put Boža Mančić je odlično prošao po levoj strani, uputio paralelu na suprotnu, “uklizali” su sa štoperom Pobulić i Radivojević, lopta se kotrljala ka golu, ali je Raičević na gol liniji uhvatio loptu. 

73. minut – Strahinja Petrović je sada prošao po levoj strani, centrirao na suprotnu. Mirković je sa 10 metara iskosa sa desne strane iz okreta šutirao, ali je pogodio spoljni deo mreže.

81. minut – Još jedna akcija Piroćanaca. Radivojević umalo nije stigao pred golmana Raičevića kome je Petrović glavom vratio loptu. Domaći, uplašeni da će Piroćanci izjednačiti, zadržavaju vreme i sve se češće valjaju po terenu. 

84. minut – Dobra kombinacija Tolića i Mirkovića koji je krenuo ka golu, ali je brojnija odbrana domaćih zaustavila ovu akciju. 

85. minut – Goooool 2:0 Milenković

Posle neuspešnog napada Piroćanaca, kontranapad po desnoj strani. Kovačević je centrirao, a Milenković iz okreta sa osam metara pogodio mrežu nemoćnog Šuljagića. Umesto da osvoje, potpuno zasluženo, najmanje bod na startu prvenstva, fudbaleri Radničkog su nesmotreno primili drugi pogodak. Tako su domaći, braneći svoj gol, uspeli da obezbede pobedu.

91. minut Goooool 3:0 Ćirović

Ponovo prodor po desnoj strani. Desni bek Popović je centrirao, utrčao je Ćirović i postigao treći gol. Previsoka pobeda Kragujevčana.


Dinamo 3 : 1 Smederevo 1924
OFK Bačka 2 : 1 Kabel
Radnički 1923 3 : 0 Radnički (P)
Metalac 1 : 0 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Novi Pazar
Zlatibor 0 : 0 RFK Grafičar
OFK Žarkovo 4 : 0 Budućnost
Trayal 2 : 1 Kolubara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Žarkovo 1 1 0 0 3
2 Radnički 1923 1 1 0 0 3
3 Dinamo 1 1 0 0 3
4 OFK Bačka 1 1 0 0 3
5 Trayal 1 1 0 0 3
6 Metalac 1 1 0 0 3
7 Sinđelić 1 0 1 0 1
8 Novi Pazar 1 0 1 0 1
9 Zlatibor 1 0 1 0 1
10 RFK Grafičar 1 0 1 0 1
11 Kolubara 1 0 0 1 0
12 Kabel 1 0 0 1 0
13 Zemun 1 0 0 1 0
14 Smederevo 1924 1 0 0 1 0
15 Radnički (P) 1 0 0 1 0
16 Budućnost 1 0 0 1 0