XS
SM
MD
LG

Sušičani i zvanično promovisani u srpskoligaša

Ekipa Sušice sa pobedničkim peharom seli se u viši rang Srpsku ligu

Utakmicama 26. kola stavljena je tačka na ovu takmičarsku sezonu u Šumadijsko – raškoj zoni, u kojoj su kragujevački klubovi ostvarili veoma dobre rezultate plasmanom među prvih pet ekipa na tabeli. Sušica je završila sezonu ubedljivo na prvom mestu sa 63 boda, osam više od drugoplasiranje kraljevačke Sloge. Trepča je treća sa 44, Šumadija 1903 četvrta sa 41, a Vodojaža na petom mestu sa 38 bodova.

Na igralištu u Grošnici, gde je Sušica bila domaćin ekipi Šumadije iz Toponice, priređena je promocija novog srpskoligaša. Na maloj svečanosti pre početka utakmice, kapitenu Sušice Vladimiru Bati Božoviću pobednički pehar uručio je Žarko Stevanović, predsednik Fudbalskog saveza grada Kragujevca, i tom prilikom čestitao Sušičanima na osvojenom prvom mestu i poželeo im puno uspeha u višem rangu, Srpskoj ligi „Zapad“.

Susret sa Šumadijom iz Toponice, odigran je danas od 14 časova i 30 minuta po velikoj vrućini, zbog čega je sudija Milica Milovanovićdva puta slala igrače na rashlađivanje.

Utakmica nije imala takmičarski značaj, jer su obe ekipe na vreme ostvarile planirane ciljeve. Sušica je nekoliko kola pre kraja sezone osigurala prvo mesto i plasman u viši rang, a Toponičani opstanak u ligi plasmanom u sredini tabele. Pa i pored toga, prikazana je kvalitetna igra sa tri pogotka, a što ih nije bilo više zasluge pripadaju i golmanu gostiju Marjanoviću, koji je u nekoliko navrata sigurno intervenisao. Bila je to opuštena igra u kojoj su igrači rasterećni rezultatom prikazli dobru igru u fer i sportskoj borbi sa samo dve javne opomene, po jednom na obe strane.

Fudbaleri Sušice želeli su da ovu sezonu završe pobedom, kao što su je i počeli. Danas su odigrali koliko im je bilo potrebno da zabeleže i devetnaestu pobedu u ovoj sezoni.

Međutim, prvi su pripretili gosti u devetom minutu kada je Dimitrijević iskosa sa desne strane šutirao pored stative. Odmah je na drugoj strani uzvratila Sušica, ali je udarac najboljeg strelca Živadinovića golman Marjanović uspeo da izbaci u korner i spreči pogodak.

Do kraja prvog dela utakmice Sušičani su stvorili još par prilika za pogodak, ali je golman gostiju do isteka prvih 45 minuta ostao nesavladan.

Posle odmora lider na tabeli krenuo je ofanzivnije ka golu gostiju i to je ubrzo materijalizovao pogotkom.

U 46. minutu Živadinović je iz blizine umesto mreže pogodio stativu. Dva minuta kasnije, Vladimir Bata Božović pokušao je volej udarcem iz okreta da iznenadi golmana Toponičana, ali nije uspeo, jer je lopta završila u njegovim rukama.

Bio je to period prave opsade gola Šumadije. Nekoliko minuta kasnije, kapiten Božović je sa šesnaest metara dobro ciljao, ali je stativa sprečila pogodak.

Ipak, u 51. minutu Suščani su došli u vođstvo. Najmlađi igrač u redovima Sušice Nikola Mijailović (19 godina) utrčao je na dubinsku loptu u protivnički kazneni prostor i po zemlji iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao golmana Marjanovića.

Gosti iz Toponice, u čijim redovima nastupa nekoliko igrača sa srpskoligaškim iskustvom, nisu se predavali i „dodali su gas“, što im se isplatilo. U 58. minutu, Dimitrijević jedan od najzapaženijih u redovima gostiju, posle greške igrača Sušice na centru igrališta, došao je do lopte, solo akcijom preko desne strane sebi obezbedio prostor za šut i savladao do tada skoro nezaposlenog golmana Veličkovića.   

U 65. minutu Živadinović je postigao gol i ponovo obezbedio rezultatsku prednost svojoj ekipi. Rezervista Nedeljković izveo je korner sa leve stane u srce peterca, gde se našao iskusni Živadinović i samo skrenuo loptu u mrežu za 2:1, što se na kraju pokazalo da je bilo dovoljno i za pobedu.

Posle ovog pogotka domaći su povećali pritisak na gol gostiju i ozbiljno pretili. U 72. minutu Ljubisavljević je uputio pravu bombu sa osamnaest metara, ali je golman Šumadije paradom uspeo da spreči pogodak. Tri minuta kasnije i Đorđević je mogao da se upiše u listu strelaca, ali je golman Marjanović nogom loptu izbio u korner.

Imali su Sušičani još dve izgledne prilike da uvećaju prednost. Međutim, Živadinović je sa desetak metara šutirao tik preko prečke, a udarac rezerviste Filipovića iz blizine golman je odbranio.

Tako je Sušica na oproštaju od zonskog stepena takmičenja zabeležila devetnaestu pobedu u ovoj sezoni, a šest puta je remizirala i samo jedan susret izgubila. Na terenu je nastala radost igrača sa članovima uprave što je ova sezona uspešno završena, baš onako kako je i na startu planirano.

– Očekivali prvo mesto, jer smo imali dobru ekipu sa iskusnim igračima. Najbolje smo se pokazali, napravili veliku prednost u odnosu na naše konkurente za prvo mesto i zasluženo prvi stigli na cilj i obezbedili ulazak u Srpsku ligu. Sa svojim iskustvom pomogao sam ekipi koliko sam mogao, bio sam vođa, a igrači su me slušali i rezultat nije izostao. Odlučilo je naše iskustvo na čelu sa vrednom upravom. Čekaju nas velike obaveze, ali prvo da proslavimo ovaj uspeh, pa ćemo onda razgovarati kako ćemo u Srpskoj ligi – rekao je za KG Sport.info Vladimir Bata Božović, kapiten Sušice, posle današnje utakmice u Grošnici i uspešnog završetka sezone.

Pre početka utakmice zabeležili smo jednu lepu scenu, koja se retko dešava na sportskim terenima. Igrači Sušice su na centru igrališta razvili transparent sa natpisom “Jeco, udaj se za mene!“ i tako podržali veridbu njihovog klupskog druga Miloša Erića, koji se uputio prema aut liniji i gledalištu, odakle se pojavila njegova devojka Jelena, kojoj je pokonio verenički prsten i ružu, što su igrači obe ekipe i gledaoci pozdravili aplauzom.

SUŠICA – ŠUMADIJA (T) 2:1 (0:0)

Igralište: Vodojaže u Grošnici. 
Gledalaca: 50. 
Sudija: Milica Milovanović (Kragujevac). 
Pomoćnici: Ivan Petrović, Đorđe Milovanović (obojica iz Kragujevca). Strelci: N. Mijailovć u 50. i Živadinović u 65. za Sušicu, a Dimitrijević u 58. minutu za Šumadiju 1903. 
Žuti kartoni: Ljubisavljević (Sušica), Đokić (Šumadija).

SUŠICA: Veličković, Vasojević (od 84. Mijailović), Baroš, S. Božović, Erić (od 46. Filipović), N. Mijailović (od 60. Kukić), Ilić, Đorđević, Živadinović, Božović, Ljubisavljević.

ŠUMADIJA: Marjanović, Pačariz (od 51. Đokić), Vujović, Spakić, Jokić, Matanović, Nikolić, Dimitrijević, Tankosić (od 69. Stojković), Čabak (od 81. Ceković), Đorđević.

I ostala dva kragujevačka zonaša danas su uknjižili bodove. Susret u Gruži između istoimenog domaćina i Šumadije 1903 prekinut je u 47. minutu pri rezultatu 1:1. Naime, ekipa Gruže, koja je počela utakmicu sa osmoricom fudbalera, ostala je zbog problema sa povredama sa nedovoljnim brojem igrača (6) i napustila teren, pa će ovaj susret zonaš sa Bubnja dobiti službenim rezultatom 3:0.

Ekipa Vodojaže je do bodova u poslednjem kolu došla bez borbe. Ekipa Karađorđa iz Ribnice kod Kraljeva nije se pojavila u Grošnici u dogovoreno vreme, pa će ovaj susret biti registrovan rezultatom 3:0 za domaći tim. Inače, Ribničani su zauzeli poslednje mesto na tabeli i u idućoj sezoni takmičiće se u nižem rangu Raškoj okružnoj ligi.

U ostalim susretima 26. kola Šumadijsko-raške zone postignuti su sledeći rezultati: Sloga (KV) – Apolon 2018 3:1, Polet (R) – Bane 1:0, Real (Podunavci) – Novi Pazar 4:2, Trepča – Goč 4:0.


Gruža 0 : 3 Šumadija 1903
Sloga 3 : 1 Apolon 2018
Sušica 2 : 1 Šumadija (T)
Vodojaža 3 : 0 Karađorđe
Polet 1 : 0 Bane 1931
Real 4 : 2 Novi Pazar 1928
Trepča 4 : 0 Goč
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sušica 26 19 6 1 63
2 Sloga 26 17 4 5 55
3 Trepča 26 13 5 8 44
4 Šumadija 1903 26 12 5 9 41
5 Vodojaža 26 11 4 11 37
6 Polet 26 11 3 12 36
7 Šumadija (T) 26 10 3 13 33
8 Gruža 26 10 2 14 32
9 Novi Pazar 1928 26 9 5 12 32
10 Apolon 2018 (-1) 26 9 5 12 31
11 Bane 1931 (-1) 26 9 5 12 31
12 Real 26 9 4 13 31
13 Goč 26 9 1 16 28
14 Karađorđe 26 6 4 16 22