XS
SM
MD
LG

Zvezda osramotila Budućnost za 2-0

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene Zvezde deklasirali su Budućnost sa 107-69 u Beogradu te su poveli sa 2-0 u finalu ABA lige.

Na početku susreta igralo se u serijama. Budućnost je povela sa 4-0. Zvezda je okrenula i povela sa 8-4. Potom uzvraća Budućnost za vodstvo 12-8 da bi Zvezda novom mini serijom došla do 12-12. U drrugom dijelu prvog perioda, Zvezda je bila bolji rival. Čović i Perperoglu su ušli u sjajan ritam, Budućnost je bila loša u defanzivi i Zvezda je dobila prvi period sa 26-19. 

Zvezda je u sjajnom ritmu nastavila i u drugom periodu. Trojkom Dobrića i poenima Perperoglua, došli su do 12 poena prednosti. Pokušavao je Repeša trgnuti svoje momke na sve načine ali nije uspijevao. Zvezda je igrala sjajno i raznovrsno u napadu a Budućnost nije mogla odbraniti ništa. U jednom trenutku Zvezda je imala i 20 poena prednosti ali je Budućnost uspjela spustiti na -16 na poluvremenu.

Budućnost je na početku drugog poluvremena pokazivala neke znake života. Sa dvije trojke Bela, prišli su na -12. Međutim, Odžo je zakucao, Beron ukrao loptu i pogodio, te je Zvezda odbila nalet Budućnosti. Kasnije je Zvezda održavala prednost bez većih problema. U završnici trećeg perioda opet se razigrao Perperoglu i Zvezda je nakon trećeg perioda imala velikih +22. Treba reći da se u završnici trećeg perioda povrijedio Stratos Perperoglu te je otišao u svlačionicu.Inače, povrijedio je list desne noge.

Poslednji period bio je jednosmjerna ulica. Na početku poslednjeg perioda raspucao se Kej Si Rivers. Zahvaljujući njegovim trojkama, Zvezda je došla do 30 poena prednosti. Međutim, nije tu Zvezda stala. Nastavili su silovito i u jednom momentu imali su i 40 razlike. Na kraju su slavili sa 38 poena razlike i nanijeli jedan od najtežih poraza Budućnosti u novijoj istoriji.

Zvezdu je do pobjede predvodio Perperoglu sa 17 poena dok je Gordić predvodio goste sa 11 poena.

Treći meč igra se u srijedu u Podgorici.