XS
SM
MD
LG

OFL Smederevo: Jedinstvo - Borac 4:3

U jednoj kvalitenoj utakmici koja je obilovala sa mnogo golova i rezultatskim preokretima ekipa Jedinstva je savladala favorizovane goste iz Ralje i konačno je pobegla sa dna tabele.

Ova utakmica ni za jednu od ekipa nije imala rezultatski značaj, jer su se gosti iz Ralje  već ranije plasirali u baraž za pobednika Opštinske lige Smederevo. Ekipa Jedinstva na teren je izašla u sledećem sastavu: 1.Miloš Milivojević 2.Dalibor Jozić 3.Srđan Krstić 4. Goran Rajković (os 65 min. Branko Radosavljević) 5.Mladen Nešić 6.Dragan Mladenović 7.Aleksandar Mikarić 8.Boban Rajković 9.Ljubiša Mikarić 10.Aleksandar Rajković 11. Aleksandar Kostić(od 65 min. Bojan Denić).

Za ekipu Borca iz Ralje nastupali su: 1.Nebojša Đorđević 2.Goran Petrović 3.Vladimir Petrović 4.Miloš Atanasković 5.Ivan Petrović 6. Marjan Mitrović 7.Goran Aksić 8.Vladan Janković 9.Miroslav Brkić 10. Bojan Milošević 11.Zoran Mijatović

Glavni sudija utakmice bio je Aleksandar Ivanov iz Smedereva,a pomagali su mu Jovica Mirković iz Smedereva i Nenad Mirković iz Saraoraca. Dužnost delegata obavljao je Miroslav Ranković iz Smedereva.

Od samog početka utakmice gosti iz Ralje su krenuli sa napadima, a oslabljena odbrana Jedinstva (bez najiskusnijeg Igora Živanovića), dozvoljavala je gostima da stvaraju prilike za gol. Prva ozbiljnija šansa za goste bila je u 15 minutu, kada je Zoran Mijatović odlično centrirao sa leve strane i u šesnaestercu pronašao Miroslava Brkića koji odlično tuče glavom, međutim Miloš Milivojević, sjajni golman Jedinstva u ovom susretu, odličnim refleksom, poput prave hobotnice brani šut Brkića i uspeva da sačuva svoju mrežu. Gosti su nastavljali sa svojim napadima, udarce sa distance Miatovića i Aksića Milivojević je lako zaustavljao. Pokušaji kontra napada igrača Jedinstva nisu urodili plodom jer jedini istureni igrač Jedinstva Ljubiša Mikarić nije dobio kvalitetnu loptu od saigrača sve do 30 minuta, kada je Boban Rajković pobegao svojim čuvarima i umesto da doda loptu do dobro postavljenog Mikarića, odlučio se za šut prema golu koji je bio neprecizan. Kapiten Jedinstva Aleksandar Rajković je pokušvao da udarcima ugrozi gol golmana Borca Đorđevića, ali njegovi šutevi su odlazili daleko od gola. U 37 minutu susreta igrač Borca Vladan Janković odlično šutira sa oko 18 metara, lopta prolazi pored Milivojevića, ali siguran gol sprečila je stativa. Kada su svi pomislili da će se prvo poluvreme završiti bez golova Aleksandar Mikarić je odlično prošao po desnoj strani i uputio centaršut prema golu gostiju, međutim lopta je na putu  prema golu u ruku zakačila igrača Borca Vladimira Petrovića, i to je bio slobodan udarac za domaće igrače u visini kaznenog prostora, što je bio znak da Aleksandar Kostić koji je u Jedinstvu zadužen za prekide krene ka lopti i uputi centašut u šesnaesterac gostiju. Odličnim centaršutem Kostić je pronašao Ljubišu Mikarića koji udarcm glavom loptu usmerava ka golu Borca, pošto je golman gostiju Đorđević otišao u prazno i njegova mreže je ostala prazna, ali kada je  lopta prešla gol liniju igrač Borca ju je zaustavio ali nije mogao da spase svoj gol 1:0  za Jedinstvo.

  U drugom poluvremenu gosti su još žešće krenuli ka golu Jedinstva, što je urodilo plodom jer je u jednoj divnoj akciji odbrana Jedinstva ispala, a Miroslav Brkić je ostao sam oči u oči sa Milivojevićem, nije mogao do tada odlični golman Jedinstva ništa da učini i rezultat je bio izjednačen 1:1 a igrao se 50 minut. Nisu se gosti iz Ralje zadovoljavali bodom, pa su još žešće, osokoljeni prvim golum nastavili da napadaju gol domaćina. Još jedna odlična akcija Borca, Dragan Mladenović ne uspeva da preseče loptu, a Zoranu Mijatoviću je preostalo samo da pošalje loptu u mrežu Milivojevića koji je opet bio sam u duelu sa protivničkim igračem i u 60 minutu gosti vode sa 2:1. U tom trenutku dešava se možda i odlučujući detalj utakmice, umesto slabo zapaženog Aleksandra Kostića, koji se asistencije za gol, nije mnogo učinio za ekipu, ušao je Bojan Denić, a umesto umornog Gorana Rajkovića u igru je ušao Branko Radosavljević. Samo tri minuta bilo je potrebno Bojanu Deniću da se upiše u listu strelaca, U 63 minutu Ljubiša Mikarić je prošao po desnoj strani i vratio loptu prema Aleksandru Rajkoviću koji šutira, međutim Đorđević brani, ali Bojan Denić odlično prati odbijenu loptu i šalje je u nebranjeni deo mreže 2:2. Tada je na terenu krenula prava borba, a šanse su se stvarala pred oba gola, a gostujući tim je uskoro ponovo poveo. Kada su u 75 munutu  igrači Jedinstva izgubili loptu na sredini terena, a njihov odbranbeni igrač Dalibor Jozić ne uspeva da preseče napad gostiju, već mu lopta prolazi ispod noge, što je ostavilo Vladana Jankovića samog ispred Milivojevića koji nije uspeo da zaustavi njegov udarac i gosti vode 3:2. Samo dva minuta nakon ponovnog vođstva gostiju, u 77 minutu  Boban Rajković je prošao po levoj strani napada Jedinstva i uputio sjajan centaršut za Ljubišu Mikarića koji fantastičnim udarcem glavom cepa mrežu gostiju i rezultat je ponovo poravnat 3:3. Tada su igrači Jedinstva krenuli na sve ili ništa, i velika želja za preokretom kulminirala je u 87 minutu kada je Bojan Denić sjajno šutirao u levi ugao golmana Borca koji je loptu samo pogledom ispratio i to je bilo 4:3 za Jedinstvo. Do kraja utakmice igrači Jedinstva su se uglavnom branili, a gosti su svim silama krenuli ka golu, čak su u 89 minutru pogodili stativu, a u trećem minutu sudijske nadoknate Miroslav Brkić je dobro šutirao, ali je Miloš Milivojević ponovo bio na visini zadatka. Inače igrači Jedinstva Mladen Nešić, Branko Radosavljević i Boban Rajković nisu se dobro snašli u kontranapadima Jedinstva tako da je pobednik bio neizvestan do samog kraja. Nakon zavšetka utakmice igrači Jedinstva su bili radosni zbog ostvarene još jedne pobede, dok su se gosti iz Ralje svoje planove usmerili ka baražu za prvaka Opštinske lige.

Inače utakmicu je obeležio i glavni sudija Aleksandar Ivanov koji je u nekim trenucima utakmice donosio čudne odluke,koje su uticale na nervozu igrača, tako da je u Jedinstvu opomenut Ljubiša Mikarić, a u Borcu Miroslav Brkić, Miloš Atanasović i Marjan Mitrović.

Narednog vikenda Jedinstvo ima dupli program jer u subotu 14. maja igraju zaostalu utakmicu 11 kola protiv Skobalja na svom terenu, a u nedelju 15 maja gostuju Budućnosti u Maloj Krsni, dok će Borac iz Ralje dočekati Kolarac.


Jedinstvo (S) 4 : 3 Borac (R)
SASK 3 : 0 Budućnost
Proleter 9 : 0 Sloga (L)
Skobalj 8 : 1 Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 14 13 1 0 40
2 Borac (R) 15 11 1 3 34
3 Skobalj 15 7 3 5 24
4 SASK 14 6 3 5 21
5 Sloga (L) 14 6 3 5 21
6 Budućnost 14 4 3 7 15
7 Jedinstvo (S) 14 3 2 9 11
8 Kolarac 14 3 1 10 10
9 Slavija 14 2 1 11 7