XS
SM
MD
LG

Lovor zimuje u predgradju

U Smederevu je u nedelju odigran derbi susret jesenjeg dela šampionata gradske lige grupa ''Morava'' izmedju domaće ekipe FK ''Jezava'' i gosta FK''Skobalj'' iz Skobalja. Pre ove utakmice godtujući tim je imao prednost od jednog boda tako da je domaćima samo pobeda donosila jesenji lovor.

Trener ekipe Jezava Dragan Vrnović na teren je izveo sledeći sastav: 1. Miloš Milivojević,  2. Bojan Milenković , 3. Tomislav Dtanković, 4. Veroljub Ristić, 5. Nenad Ljutić, 6. Bojan Stević (od 70. minuta Dragan Velimirović), 7. Nikola Gačić, 8. Danijel Živković, 9. Stefan Pešić, 10. Aleksandar Rajković (od 78. minuta Aleksandar Mikarić), 11. Ljubiša Mikarić (od 82. minuta Stefan Janković).

Goran Jovanović strateg Skobalja na teren je izveo sledeći sastav: 1. Bojan Perović, 2. Aleksandar Obradović, 3. Nikola Janković ( od 54. minuta Miloš Stepanović), 4. Marko Virijević, 5. Dalibor Stošić, 6. Marko Stojadinović, 7. Ivan Hristić, 8. Marko Ilić, 9. Nebojša Bredjan (od 70. minuta Miloš Pantić), 10. Mladjan Antić, 11. Goran Mitrović.

Utakmicu je vrlo dobro sudio Miloš Denić iz Smedereva a pomagali su mu Nikola Djurović i Marko Ristić takodje iz Smedereva. Delegat ispred GFS Smederevo bio je Bojan Stojković iz Suvodola.

Već u drugom minutu meča gosti su mogli do vođstva, nesporazum Bojana Milenkovića i Veroljuba Ristića iskoristio je brzonogi Bredjan i našao se sam ispred Milivojevića koji je odličnom intervencijom nogom spasio svoj tim.

U nastavku meča domaći diktiraju tempo, ali se akcije završavaju ispred šesnaesterca gostiju koji dugim loptama upošljavaju svoje brze igrače u napau. I tako je u 15. minutu Goran Mitrović pobegao odbrani domaćih i uspeo je da prebaci istrčalog Milivojevića i donese svojoj ekipi prednost. U 23. minutu ponovo je Bredjan izašao sam ispred Milivojevića koji mu i ovog puta brani udarac. I kako to biva u fudbalu kada se ne iskoriste svoje prilike stiže kazna, a ona je usledila u 35. minutu. Posle dobro izvedenog kornera Pešića igrači Skobalja izbacuju loptu samo do šesnaust metara od gola Bojan Stević loptu prosledjuje samom Veroljubu Ristiću kojem nije bilo teško da savlada Perovića. Igrači i trener gostiju su protestvovali jer su mislili da je bio ofsajd od svih igrača najglasniji je bio golman Perović koji je tom prilikom dobio žuti karton. Od izjednačujućeg gola ekipa Jezave je preuzela stvar u svoje ruke i posle jednog slolo prodora po levoj strani Stefan Pešić odlično šutira, ali lopta pogađa stativu. U 41. minutu je zbog preštorg starta žuti karton dobio igrač domaćih Bojan Stević. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Od samog početka drugog poluvremena  domaći kreću silovito i u 50. minutu Danijel Živković postiže sjajan pogodak, naime on je loptu dobio na poziciji desnog krila i vukao je ka sredini i kada je bio na domak šesnaest metara sjajno je šutirao lopta je završila tik pod prečku za neopisivu radost domaćih igrača i navijača od kojih je najglasniji bio Sava Živković otac strelca pogotka koji je preskočio ogradu i krenuo da podeli radost sa svojim sinom medjutim redarska služba ga je u tome sprečila.

Posle vođstva domaći nastavljaju da napadaju i šanse su redom propuštali Stefan pešić (dva puta). Ljubiša Mikarić i Aleksandar Rajković koji su lopte slali preko gola. I onda u 78. minutu Pešić je pobegao po levoj strani i dodao je loptu do Živkovića čiji je šut izblokiran, ali lopta dolazi do iskusnig strelca Ljubiše Mikarić koji ovu poriliku koristi i rešava pitanje pobednika. U 80. minutu jedna od retkih šansi gostiju u drugom poluvremenu kada je Marko Stojadinović promešao odbranu domaćin i našao se sam ispred Milivojevića koji brani njegov šut i loptu izbacuje u korner. U 78. minutu svima je bilo jasno da gosti više namju šanse za poivratak kada je Nikola Gačić na asistenciju Živkovića postigao i četvrti pogodak za svoju ekipu i definitivno nokautirao goste.

Nakon utakmice se titula jesenjeg prvaka proslavila u prostorijama kluba u kojima se čula pesma, a kasnije je slavlje nastavljeno u lokalnim kafićima.

2015. godina je izuzetno uspešna za FK ''Jezavu'' u kojoj je osvojen kup Grada Smederva kao i kup Podunavskog okruga što nikada nije pošlo za rukom ni jednoj ekipi iz najnižeg stepena takmičenja, a osvajanje titule jesenjeg prvaka je šlag na torti u izuzetno uspešnoj godini.


Jezava 4 : 1 Skobalj
OFK Slavija 1 : 5 Hajduk Veljko 1934
Vrbovac 1 : 0 Železničar
Vučak 0 : 2 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jezava 7 6 0 1 18
2 Skobalj 7 5 1 1 16
3 Budućnost 7 4 1 2 13
4 Vrbovac 7 4 1 2 13
5 Hajduk Veljko 1934 7 2 1 4 7
6 Vučak 7 2 0 5 6
7 Železničar 7 2 0 5 6
8 OFK Slavija 7 1 0 6 3