XS
SM
MD
LG
17.03.2011 Ž. Radivojević

Boćanje: Dobar početak godine, Janković i Milaković stipendisti Vlade Srbije

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, potpisalo je ugovor o stipendiranju zaslužnih sportista. Medju 265 sportista koji su ispunili kriterijume o stipendiranju, nalaze se i boćari Miloš Milaković i Milan Janković, trenutno članovi BK Laste.
- Prošle godinu mi je bila izvanredna po rezultatima - kaže Miloš Milaković, zaslužni medjunarodni sportista – Na Prvenstvu Evrope za seniore u Tivtu, u disciplini krugovi, osvojio sam srebrnu medalju. Ugovor o stipendiranju daje mi podstrek da  u narednom periodu periodu postižem još bolje rezultate, kako sa reprezentacijom, tako i sa Lastom.
   Milan Janković, je po kriterijumu, odn. ostvarenim rezultatima poslednjih godina na medjunarodnim i nacionalnim takmičenjima, vrhunski zaslužni sportista.
- Želja mi je da  2011. godina bude uspešnija od prethodnih - ističe Milan Janković - Ubedjen sam da će Lasta u Super ligi biti najbolja, a ja ću dati sve od sebe da moj doprinos bude što veći. Samim tim izboriću mesto i u reprezentaciji. U svakom slučaju, stipendija mi je i podstrek, ali i obaveza za sve nas, kako bi ovaj sport podigli na viši nivo. Cilj svih nas je da za godinu dana, kada se budu potpisivali novi ugovori o stipeniranju, boćanje bude u „jačoj, trećoj  grupi“, što Boćarskom savezu Srbije donosi nove stipendije.