XS
SM
MD
LG

Košarkašice Srbije u Čairu overavaju plasman na Evropsko prvenstvo
Kosarkasice Srbije - kss.rs
 

Pobeda od 4 ili više razlike za povoljniji žreb; foto: kss.rs

Da bi se na smotru najboljih evropskih reprezentacija plasirale sa prvog mesta u grupi, košarkašice Srbije moraće u poslednjem kolu da pobede Ukrajinu sa četiri ili više poena razlike, a taj meč biće odigran u sredu 23. novembra u Čairu od 18 sati. Besplatne ulaznice na biletarnici hale od ponedeljka.

U pretposlednjem kolu grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine košarkašice Srbije su u subotu u Kraljevu savladale Luksemburg sa 73:51, a da bi na šampionatu imale lakši žreb moraće da savladaju Ukrajinke sa najmanje četiri poena razlike.

Ukrajinke do sada imaju svih 5 trijumfa u kvalifikacijama i prve su u grupi, a jedini poraz Srpkinje su zabeležile upravo od narednog protivnika, u 3. kolu u Ukrajini bilo je 78:75. Zanimljivo je i da je jedini prethodni međusobni okršaj ovih reprezentacija, odigran još 2013. godine, ukrajinska selekcija dobila identičnim rezultatom.

Ulaz na utakmicu biće besplatan, a svi zainteresovani moći će da podignu besplatne karte na biletarnici Čaira od ponedeljka u 12 sati. Jedna osoba moći će da uzme najviše 4 karte.