XS
SM
MD
LG

Vicešampion Finske prvi evropski protivnik OK Niša
Žrebom u bugarskoj Varni odlučeno je da će prvi protivnik Odbojkaškog kluba Niš u Kupu CEV biti drugoplasirani tim finskog prvenstva prošle sezone - VaLePa Sastamala. Prvi meč odigraće se u Čairu 7. decembra, revanš je dve nedelje kasnije.
 
Nišlije putuju u Skandinaviju; foto: Vanja Keser

Finski vicešampion u svojoj istoriji ima dve titule prvaka države, u sezonama 2011/2012 i 2013/2014, a u prvoj šampionskoj sezoni osvojili su i domaći Kup, pa se okitili duplom krunom.

Tim je uglavnom sastavljen od Finaca, a pored domaćih odbojkaša u sastavu su i dvojica Ukrajinaca, i po jedan internacionalac iz Belorusije i Venecuele.

Ukoliko niški odbojkaši uspešno “preskoče” prvu prepreku u CEV Kupu, u 2. kolu sastaće se sa poraženim iz duela 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona gde će snage odmeriti SKRA Belhatov iz Poljske i pobednik meča Mladost Marina Kaštela iz Hrvatske i grčkog PAOK-a iz Soluna.

Sa druge strane, još uvek nije poznato u kakvom će sastavu niški tim dočekati novu sezonu. Mesto trenera je od skoro upraženjeno, a i svim igračima je istekao ugovor.