XS
SM
MD
LG

Lakrdija u Parunovcu, glavni akter sudija Bojan Milić

U poslednjem kolu Prve rasinske okružne lige desila se sportska krađa u režiji FS Rasinskog okruga i njegovog glavnog izvršitelja sudije sa liste srpske lige Bojana Milića. Ovog puta, kao pre nekoliko godina ćićevačka Sloga, žrtva je bila ekipa Mladog Radnika iz Bačine a opet, gle čuda, zbog doskora posrnulog Trajala.

Kolo pre kraja ekipa Mladog radnika je kažnjena oduzimanjem jednog boda posle lažnih izjava i pritisaka, pretnji vinovniku incidenta na prekinutoj utakmici 28. kola koji je na kraju promenio ranije datu izjavu i priznao ono što nije učinio.Tako je pred poslednje kolo prednost Bačinaca svedena na podnošljivih 3 boda. U prethodnom 29. kolu "sređeno" je da Parunovčani budu poraženi da bi u poslednjem kolu protiv kandidata za viši rang tražili bodove spasa.

Nedelja 17:00 - dolazimo na stadion, dvostruko obezbeđenje na ulazu za publiku, u drugom pojasu nabildovani momci, kakve li ovi veze imaju s fudbalom pitam se. Kažu da je snimanje zabranjeno zbog vojnih objekata, kakva glupost... kasarna je odavno prazna, a ja posedujem više snimaka utakmica sa ovog terena koje sam lično snimio. No dobro protiv sile se ne može. Ostavljam pribor koji bi mogao da "otkrije vojnu tajnu" u kola i vraćam se nazad na tribine.

17:25 - posle zagrevanja igrači obe ekipe spremni su za igru, atmosfera u publici korektna, nadamo se skorom početku u zakazano vreme 17:30, ali sudija još uvek nema.

17:40 - sudija Bojan  Milić sa pomoćnicima Miljkovićem iz Aleksandrovca i Jakovljevićem iz Kruševca stoji na delu terena ka kućicama za rezervne igrače. Zašto se kasni, pitamo se, pa poslednje je kolo trebalo bi da svi počnu u isto, zakazano vreme. Premotavam po glavi priče o izraženim sumnjama u vezi ovog susreta, i sam već počinjem da sumnjam. Odjednom postajem svestan da na terenu nema ni jednog policajca ali ni izveštača, a najavilo ih se nekoliko. Nema Sanje, Ćote, Marije, Mitrovića...

17:43 - konačno utakmica je počela, analiziram ono od pre utakmice sa ovde viđenim. Više ne sumnjam, shvatio sam da je scenario napisan, a u to me već u prvih desetak minuta uverava sudija čije ime više neću spominjati jer je on sportski mafijaš, prema onome što je danas radio, pa ga neću nagrađivati. Suđenje u prvom poluvremenu odlikuju dva različita aršina. Gostima se za svaki start koji to zaslužuje dodeljuje žuti karton dok se domaćinu sve ili skoro sve prašta. U jednom trenutku domaći igrač je u prekidu, posle dosuđenog faula šutnuo protivnika, a za to nije dobio ni žuti a zaslužio je sigurno crveni. Mahači u skladu sa "radom" svog šefa ni malo ne zaostaju u pristrasnosti u korist domaće ekipe. Ekipa iz Bačine ima po koju šansu, ali reklo bi se ne igra kao da treba da pobedi, što olakšava posao pristrasnim sudijama. Pojedini objektivni navijači domaće ekipe smeju se nefudbalskim odlukama sudijske trojke. Atmosfera u publici još uvek dobra, možda zahvaljujući pivu koje se prodaje pored aut linije.

Poluvreme u publici puno diskusija, svi znaju šta će se desiti samo kad i kako. "Jesu li Bačinci ovo prodali" pita me jedan od domaćih. Odrečno odgovaram uz tvrdnju da će pokojni Benko pozvati k sebi one koji su ako su to pokušali da urade.

Počinje drugi deo, počinjem i sam da galamim na sudiju mimo svog običaja jer više nema meru, pršte kartoni ruku na srce po neki i za domaće. Jedan od njih i to drugi dobija kapiten gostiju te Bačinci ostaju sa desetoricom. To je valjda jedino što je čovek u crnom ispravno uradio, svi gostima pokazani kartoni bili su valjano dodeljeni. U naletu galamdžijsko žara nekoliko nas neutralaca savetujemo sudiju da stoji na penalu kad domaći izvode korner jer je poprilično visok. A onda dolazi poslednji čin. Penal bez kontakta u korist domaćina. Čudim se, gledah ovog čoveka na utakmicama Srpske lige ne svira penale tako lako, a tamo čak spada u bolje sudije. Ali tamo mu nad glavom ne vise ona dvojica kruševačkih sportskih lopuža čija imena neću da spominjem. Domaći uspešno izvode penal i sledi kraj tj. prekid, jer posle ovakvog penala gosti nisu želeli da nastave. I pored svega ovaj gest gostiju ne odobravam, a imajući u vidu ljude u savezu ovime su možda ugrozili i drugo mesto tj. baraž za Zonu Zapad.

Na kraju bih po svom običaju trebao da izvedem neki zaključak ali ovaj put neću jer je bilo dosta svedoka koji će tu uraditi. Reći ću samo da sam i pored svih zabrana uspeo da po nešto snimim telefonom, pa i taj Milićev penal ali, da to neću nigde pokazati. To jednostavno nema svrhe, jer se protiv ovih lopovluka ne možemo boriti kad su oni odobreni iz vrha fudbalskog sporta ali i od vlasti. Ilustracije radi navodim da su u Zoni, za koju se klubovi ovog ranga bore, od osam utakmica poslednjeg kola 6 režirane ili dogovorene, to je javna tajna!!!

 

 

 


Sloga 1 : 2 Trajal
13. April 3 : 0 Šanac
Gornji Stepoš 1 : 2 Naupare
Jastrebac 4 : 1 Ribnik
Parunovac 3 : 0 Mladi radnik
Blagotin 3 : 0 Gradina
Mladost 6 : 4 Čitluk
Mačkovac 3 : 0 Vinogradar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trajal 30 20 0 10 60
2 13. April 30 18 3 9 57
3 Mladi radnik (-4) 30 19 4 7 57
4 Šanac 30 17 3 10 54
5 Naupare 30 15 3 12 48
6 Vinogradar (-1) 30 15 3 12 47
7 Sloga 30 14 2 14 44
8 Mačkovac 30 11 7 12 40
9 Blagotin (-1) 30 12 3 15 38
10 Mladost (-1) 30 10 7 13 36
11 Ribnik 30 10 6 14 36
12 Čitluk 30 10 6 14 36
13 Jastrebac 30 9 7 14 34
14 Parunovac 30 9 6 15 33
15 Gradina (-1) 30 10 3 17 32
16 Gornji Stepoš (-1) 30 7 5 18 25