XS
SM
MD
LG

Boks: Borovčanin vs Ochingen

Nenad Borovčanin (25-0-0 (18KO)) boriće se protiv Rajmond Ochingena iz Kenije, na stadionu Salkea 29-og maja kao predborba meča za svetsku titulu izmedju Vitali Klicka i Alberta Soznovskog! Ocingen je najbolje plasiran teškaš u Keniji, ima skor 21 pobedu (17 nokautom) -9 poraza -3 nerešena meča. Visok je 193 cm i ima nadimak King Kong, upravo zbog svoje visine i razornog udarca. Kenijac se za ovaj meč priprema u Afičkom kampu „Solid Rock Boxing“ i  očekuje da se evropskoj publici predstavi na najbolji mogući način, jer će dogadjaju na Shalkeu prisustvovati  61 000 gledalaca i oko 100 televizija iz celog sveta.

- Boksovati u uvodnom programu meča za svetsku titulu u teškoj kategoriji,i to jednom od braće Kličko, zaista je šansa koja se ne propušta! Daću sve od sebe da pobedim Borovčanina, jer bih tom pobedom sebi otvorio vrata evrope i sveta.Viši sam od njega, maksimalno sam fizički pripremljen, a imam i jači udarac od njega, pa se nadam da ću meč završiti pre isteka 6-e runde. Ni malo ne potcenjujem Borovčanina, ali mislim da sam bolji od njega i da imam veći motiv - bio je prvi komentar Raymonda Ochingena.

Nenad Borovčanin se za ovaj meč priprema 4 nedelje u Kicbilu u Austriji, zajedno sa Vitalijem Klickom i njihovim zajedničkim trenerom Fricom Zdunekom.

-  Tom Loefil, promoter predstojećeg meča mi je javio ime protivnika i pitao da li sam zadovoljan izborom. Odgovorio sam mu da mi uopšte  nije bitno sa kim ću boksovati, jer da bih bio broj jedan, moraću da pobedim svakoga ko mi se nadje na putu ka vrhu. Mnogi naši treneri su se poslednje dve decenije na velikim takmičenjima nadali povoljnom žrebu, praveći tako unapred sebi alibi za nuspehe, a od boksera pravili gubitnike. Ja znam da što pre pobedim najboljeg, postaću najbolji, tako da sam uvek zadovoljan izborom protivnika, a u ringu ćemo pričati i reći ko je bolji i ko će pobediti. Ocingena cenim, ali ću na njegovu izjavu odgovoriti u ringu! Doći će veliki broj mojih prijatelja na meč, a dolazak su najavili i Emir Kusturica, Milorad Dodik i Proko Dragosavljević, što će me svakako dodatno motivisati - bio je prvi komentar našeg najboljeg boksera Nenada Borovčanina.

Nadamo se da će Borovčanin zabeležiti i 26-u pobedu bez poraza i već na jesen boksovati za neku od prestižnih titula u WBO verziji, od čijeg predsednika Frančeska Varčarela ima punu podršku i obećanje za meč za titulu. 

Ekskluzivno pravo tv prenosa imaće nemački RTL, a svi oni ljubitelji boksa koji u svojim državama ne budu imali tv signal, moći će da gledaju meč preko kablovskih i satelitskih operatera po sistemu "PLATI PA GLEDAJ" po ceni od 25 dolara.