XS
SM
MD
LG

Balkan na Ibru

Grad na Ibru će prvi put posle devetnaest godina ponovo biti domaćin jednog velikog bokserskog takmičenja. U popularnoj „kutiji šibica“ ponovo će biti postavljen ring, jer će biti održana omladinska „Zlatna rukavica“. Prijavljen je veliki broj boraca ne samo iz Srbije već i regiona.

Dugujemo zahvalnost predsedniku Bokserskog saveza Srbije, gospodinu Borovčaninu i direktoru Bokserskog saveza Srbije, gospodinu Marčeti, koji se svojevremeno i takmičio za Bokserski klub Metalac iz Kraljeva. Inače, Marčeta je i bivši šampion Evrope iz 1997.godine. Njima dugujemo najveću zahvalnost što ćemo imati još jedno veliko takmičenje u našem gradu, međunarodnog karaktera, a u pitanju je bokserska omladinska „Zlaltna rukavica“ pod nazivom „Balkan Open“. Dolaze takmičari iz nekoliko zemalja ovog regiona i siguran sam da će biti izuzetnog kvaliteta. Takmičenje će se održati u staroj hali sportova na Ibarskom Keju ili popularnijoj „kutiji šibica“. Sve počinje u petak u 15 časova,a borbi će biti i u subotu i u nedelju. Za nedelju su planirane finalne borbe, koje počinju od 15 časova i siguran sam da nam sledi veliki boskerski spektakl u Kraljevu. Posebno bih istakao da je ulaz za sve borbe besplatan i zato pozivam sugrađane, ali i sve druge ljubitelje boksa, da dođu i podrže ove mlade borce, nade srpskog boksa i da na kraju najbolji pobede. Uveren sam da će Kraljevo, kao i mnogo puta ranije, biti odličan domaćin – kaže pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović.

Poslednjih godna sve je više jakih međunarodnih takmičenja koje se održavaju u Kraljevu. Sve je povezano sa odličnom sportskom infrastrukturom, jer se unazad nekoliko godina prilično uložilo u rekonstrukciju i izgradnju iste.

Sve je u interesu dece iz Kraljeva, kraljevačkih sportista i naših sugrađana, da im pružimo što veći dijapazon i raskoš u sportu. Prethodnih godina mogli smo u našem gradu da vidimo na delu neke od najboljih profesionalnih sportista iz brojnih sportova, koji se takmiče na najvišem nivou. Lepo je kada videti sportske zvezde na malim ekranima kako postaju uzori mladima, ali je mnogo lepše kada sve te uspešne sportiste imamo priliku da ugostimo u Kraljevu. Kroz sve te organizovane događaje, mi afirmišemo i naše mlade sportiste, koji sve češće ostvaruju odlične rezultate na jakim međunarodnim takmičenjima – zaključuje Miloš Simović, pomoćnik gradonačelnika za sport u Kraljevu.

Miodrag Milić trener boksera kraljevačkog Metalca sa Sanjom Mitić i Pavlom Baltićem

KVARTET KRALjEVČANA U RINGU

Na ovogodišnjoj omladinskoj „Zlatnoj rukavici“ nastupiće i takmičari kraljevačkog Metalca. Sanja Mitić će se boriti u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 50 kg, dok će Marko Jovanović nastupiti u kategoriji do 60 kg. Oboje su u jako dobroj formi i po rečima trenera Miodraga Milića među glavnim kandidatima su za medalje, možda i samu zlatnu rukavicu. Treba reći da su i Sanja i Marko državni prvaci, dok je Sanja Mitić prvakinja Balkana i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu. Na ringu u kraljevačkoj „Kutiji šibica“ takmičiće se i seniori u okviru „Balkan opena“. U ovoj konkurenciji nastupiće još dva borca kraljevačkog Metalca, Pavle Baltić u kategoriji do 63,5 kg će boksovati sa Filipom Džidom prošlogodišnjim državnim prvakom i reprezentativcem Srbije. Ognjen Jovanović će u kategoriji do 71 kg odmeriti snagu sa državnim prvakom za prošlu godinu Seadom Ikanovićem iz Loznice.