XS
SM
MD
LG

Partizan silovit protiv dosad neporaženog lidera

Hokejaši Partizana i NS Starsa zabeležili su ubedljive pobede u mečevima Prvenstva Srbije igranim u nedelju. Novosadski tim je rezultatom 13:1 (4:0, 3:0, 6:1) nadigrao Vitez u Novom Sadu, dok je aktuelni šampion u Segedinu naneo prvi poraz u sezoni do ovog meča maksimalnoj Tisi Volan rezultatom 9:2 (3:0, 3:1, 3:1).

Posle trijumfa Crvene zvezde nad Vojvodinom (19:1) u uvodnom meču vikenda koji je za nama, nedeljni program obeležile su ubedljive pobede trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli. NS Stars je u nedeljnom matineu u novosadskoj ledenoj dvorani "SPENS" potvrdio ulogu favorita i odličnu formu, slavivši protiv Viteza sa ubedljivih 13:1. Beograđani koji ove sezone svoje mečeve kao domaćini igraju u "Srpskoj Atini" nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave timu "novosadskih zvezda" koji u poslednje vreme igra zaista odlično. Formalni gost na ovom susretu je već posle sedam i po minuta igre imao prednst od tri gola, da bi u nastavku samo potvrdio pobedu i do kraja susreta naneo "vitezovima" najteži poraz u sezoni.

Po dva pogotka za NS Stars postigli su reprezentativac Srbije Miloš Babić (tri asistencije) i Ivan Tumbas (1as), po jedan gol i dve asistencije zabeležili su Filip Mirković i Relja Radosavljević, dok su se u strelce upisali i Dejan PajićDominik PlavšićMaksimilijen LezijeDžastin DušarmUroš Popović (svi po jednu asistenciju), Marko Bjekić i Igor Mirković. Odličnu partiju pružio je i bronzani "orlić" Siniša Pajić koji se nije upisao u strelce, ali je zabeležio čak pet asistencija. Jedini gol za Vitez delo je Ivana Bogdanovića u 47. minutu.

Derbi ovog vikenda odigran je u Segedinu gde je "zahuktala" Tisa Volan pred 1.000 ljubitelja hokeja dočekala prvaka Srbije Partizan, u utakmici u kojoj je, s obzirom na rezultate i formu iz prethodnog perioda, verovatno važila za blagog favorita. Ipak, pojačani novopridošlim ruskim internacionalcima Jevgenijem VlasovimIgorom Zubovim i Antonom Žukovim crno-beli su potpuno nadigrali lidera na tabeli, zabeleživši ubedljiv trijumf, treći u sezoni u četiri odigrana susreta, a mađarskom timu naneli premijerni poraz u novoj sezoni našeg šampionata, i to tek u osmom odigranom meču.

Upravo je Anton Žukov bio jedan od najzaslužnijih za ubedljiv trijumf Partizana na Gradskom klizalištu u Segedinu. Ruski hokejaš postigao je dva gola u trijumfu aktuelnog prvaka uz tri asistencije, a identičan učinak imao je i kapiten Marko Milovanović. Golgeterski još raspoloženiji od njih dvojice bio je reprezentatiivni bek Marko Brkušanin koji je već do sredine meča zabeležio "het-trik" za vođstvo crno-belih od 5:1. Po jednom su se u listu strelaca upisali Jevgenij Vlasov i Đorđije Terzić, dok su golove za domaći sastav postigli Tamaš Odri i David Sabo.


Vitez 1 : 13 NS Stars
Vojvodina 1 : 11 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 10 9 0 0 1 27
2 Partizan 10 8 0 0 2 24
3 Tisza Volán 10 7 0 0 3 21
4 NS Stars 10 4 0 0 6 12
5 Vitez 10 2 0 0 8 6
6 Vojvodina 10 0 0 0 10 0