XS
SM
MD
LG

Vojin Puzić, "primer za primer"

 

Piksi iz Rume

 

   Uvodna kola Sremske lige, u konkurenciji kadeta, samo su potvrdila činjenicu da će mladi fudbaleri GFK Sloven i ove sezone igrati jednu od vodećih uloga: četiri utakmice - četiri pobede, uz gol razliku 33:0! Među, neosporno vrlo talentovanim igračima trenera Nenada Petrovića, po mnogo čemu, ističe se Vojin Puzić. Iako je vrlo mlad, iza Vojina je desetogodišnje „ozbiljnije bavljenje fudbalom“.

   - Počeo sam da treniram sa 6 godina u rumskoj Fruškoj gori - kaže Vojin Puzić - Taj period mi je ostao u lepoim sećanju: prve utakmice, prvi golovi, turniri, pehari… Par godina kasnije prelazim u Sportski klub Ruma, zbog kvalitetnijih treninga i jače konkurencije, kod Petra Stolića i Dragutina Pantića (oca Danila Pantića). Bili smo neporaženi u Sremsko - mačvanskoj ligi u sezoni 2009/2010. Otprilike u to vreme bio sam pozvan da sa Radom idem na turnir u Arilje, jer im je nedostajalo igrača na mojoj poziciji. Izgleda da im se dopalo kako igram, jer me je po povratku čekao dres s mojim prezimenom. Nastavio sam s treninzima u Rumi, a za Rad sam igrao kad god je bilo moguće. U sezoni 2010/2011. SK Ruma je osvojila prvo mesto u Beogradskoj ligi, u konkurenciji Crvene zvezde, OFK Beograda, Rada i mnogih drugih ekipa. U to vreme osvajali smo i mnoge turnire u Srbiji, ali i u inostranstvu… Nakon osvojenog drugog mesta na turniru u Švajcarskoj, napravio sam pauzu od pola godine i posvetio se školi. Posle pauze, ponovo sam počeo trenirati kod Petra Stolića. Nedugo zatim, prešao sam u GFK Sloven, gde sam i sada. Moje omiljene pozicije su zadnji i prednji vezni. Volim da sam stalno u posedu s loptom, da driblam, postižem golove, ali i da proigravam saigračem, o kojima mislim sve najlepše. Ako nastavimo sa ovim radom i napretkom, mogli bismo pomoći Slovenu da u skorijoj budućnosti uđe u jednu od kvalitetnijih liga Srbije.

   Kao i svaki mladi fudbaler, i Vojin Puzić ima uzor među poznatim igračima.

   - Uzor mi je Kristijano Ronaldo, ali poštujem i Mesija - nastavlja Vojin - Ronalda sam prvi put gledao pre desetak godina i, jednostavno, postao mi je idol. Sviđaju mi se njegovi driblinzi, brzina, šut… Poštujem ga jer je sve u životu i fudbalu postigao radom. Čak su mi i klubovi za koje je igrao ili igra, Mančester Junajted i Real Madrid, omiljeni, uz Partizan.

   Planovi?

   - Još uvek nema ozbiljnijih planova za budućnost - priznaje Vojin Puzić - Škola mi je prioritet, a fudbal doživljavam kao radost. Ne znam da li ću pokušati da se oprobam u profesionalnom fudbalu, koji se mnogo iskvario zbog novca. Profesionalni igrači nemaju vremena da uživaju u fudbalu ili u životu. Fudbal je sada više posao, a ne ljubav,

   Trener kadeta GFK Sloven, Nenad Petrović, pun je hvale sa mladog igrača.

- Već na prvom treningu u Slovenu pokazao je sav svoj talenat - ističe Petrović - Iako je bio namjlađi član tima, vrlo brzo je zaslužio kapitensku traku. Postao neizostavan deo našeg tima, a dao je odlučujuće golove na nekim utakmicama. Njegova ljubav prema fudbalu i lakoća s kojom izvodi pojedine elemente tehnike su neverovatni. Takva je i posvećenost treningu, odgovornost prema saigračima. Nikada nisam čuo od njega ružnu reč. Nepotrebno je reći da nikada nije dolazio u konflikt sa bilo kim. Nenametljiv, tih, ali sa ogromnim fudbalski znanjem i još većim srcem. Kada se tome doda da je jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji u rumskoj Gimnaziji, eto dokaza da fudbal i škola mogu zajedno. Već dugo nema „prave desetke“ u našem fudbalu, tipa Dragana Stojkovića Piksija. Upamtite, Vojin Puzić je Slovenov Piksi!

 

 

Vojin Puzić

Kadeti GFK Sloven