XS
SM
MD
LG

Poraz "orlića" od Hrvata na startu SP

Reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina poražena je od selekcije Hrvatske rezultatom 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) u utakmici prvog kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B koje je juče počelo u španskoj Haki. Naš nacionalni tim zabeležio je poraz na startu takmičenja, sasvim zasluženo budući da su mladi hrvatski hokejaši pokazali bolju igru u najvećem delu susreta. Hrvatska je na ovaj turnir došla kao prvi favorit turnira, s obzirom da je kao član višeg ranga (Grupa A) lane eliminisana iz tog nivoa takmičenja, a ulogu favorita potvrdila je i u meču sa našom selekcijom.

Nažalost, naša odbrana kapitulirala je već u prvom minutu meča, kada je Luka Jarčov savladao Juga Mitića. Trebalo je nekoliko minuta našem timu da se povrati iz početnog šoka i zaigra otvorenije. Kako je vreme odmicalo "orlići" su delovali sve sigurnije, ali nisu bili dovoljno opasni po gol protivnika, pa je rezultat ostao nepromenjen više od 40 minuta.

Mlade hokejaše Srbije ka izjednačenju nije pogurao ni odbranjen penal Juga Mitića u 42. minutu, već su "vatreni", naprotiv, sredinom poslednje deonice definitivno prelomili pitanje pobednika, kada su još jednom Jarčov, a zatim i Vukoja za samo tridesetak sekundi rešili nedoumice. Do kraja meča samo je još Ivan Janković zatresao mrežu Mitića i trijumf mlade selekcije Hrvatske učinio ubedljivijim, desetak sekundi pre poslednje sirene.

Naša selekcija u drugom kolu sastaje se sa domaćom selekcijom Španije, već u nedelju od 20 časova. "Crvena furija" je u prvom kolu slavila pobedu protiv selekcije Islanda rezultatom 8:3, dok je u prvom meču šampionata Belgija bila bolja od Australije sa 3:2

Rezultati prvog kola SP U20:

Belgija - Australija 3:2 pp (0:1, 1:0, 1:1, 1:0)
SRBIJA - Hrvatska 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Španija - Island 8:3 (1:0, 3:2, 4:1)

TABELA:

  1. Španija 3
  2. Hrvatska 3
  3. Belgija 2
  4. Australija 1
  5. SRBIJA 0
  6. Island 0