XS
SM
MD
LG

Rukometaši Metalca prvi nakon polusezone

Ne znaju rukometaši i rukometašice Metalca šta znači igrati pred domaćom publikom. Hala sportova u Kraljevu, koja nikako da počne sa svojim radom, nedostaje ovim mladim sportistima koji ove polusezone ostvaruju zapažene rezultate. Rukometaši Metalca se takmiče u Drugoj ligi – grupa Kopaonik, i sa svim pobedama u dosadašnjem toku takmičenja jure povratak za viši stepen takmičenja, dok su devojke jako uspešne u Prvoj ligi – grupa Zapad i trenutno su druge na tabeli. Ljubiša Cvijetić, desno krilo rukometnog kluba Metalac, govori o dosadašnjem toku prvenstva i planovima za dalje.

Pet pobeda iz isto toliko utakmica, ide se ka ekspresnom povratku u Prvu ligu?

- S obzirom da smo ispali prošle godine i da smo se pojačali sa par igrača, svi očekujemo povratak u Prvu ligu. Pre dva dana smo u Kupu pobedili prvoligaša Prvu petoletku i pokazali da smo spremni za takmičenje u jačoj ligi od naše.

Prošlo kolo igrali ste protiv drugoplasirane Župe 54 2 i čini se da ste bez većih problema došli do pobede?

- Naša ekipa je pokazala da je iskusnija i fizički jača, i zasluženo smo pobedili protiv mlade ekipe Župe.

Opšte je poznato da Kraljevo nema halu u kojoj može da se igra rukomet, pa kako se snalazite za treninge, da li su i treninzi u hali u Vranešima gde igrate svoje močeve?

- Da, treniramo i igramo utakmice u školskoj sali u Vranešima. Pored svega toga, klub je u teškoj finansijskoj situaciji, pa su tako igrači primorani i za prevoz da se snalaze do tamo.

S obzirom da igrate van Kraljeva, imate li podršku sa tribina?

- Slabo. Uglavnom su to članovi porodice, naše rukometašice ili rukometaši Sloge, i poneki meštanin. Verujemo da bi u Kraljevu bila drugačija situacija, i nadamo se da će biti tako u sledeoj polusezoni kada se nadamo da ćemo konačno zaigrati u novoj Hali sportova.Rukometašice odlično igraju u Prvoj ligi.

Pratiš li svoje koleginice i da li misliš da one mogu i više od Prve lige?

- Pratim, i mislim da one mogu puno. To je mlada ekipa koja ima veliki potencijal.

 

 


Štrpce Tandems 34 : 36 Sloga
Karađorđe : Knez Lazar 2
Župa 54 2 23 : 27 Metalac
Bane 25 : 22 Goč Merkur
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metalac 12 12 0 0 24
2 Župa 54 2 12 8 0 4 16
3 Sloga 12 7 0 5 14
4 Bane 12 6 0 6 12
5 Karađorđe 12 5 0 7 10
6 Goč Merkur 12 3 0 9 6
7 Štrpce Tandems 12 1 0 11 2
8 Knez Lazar 2 0 0 0 0 0