XS
SM
MD
LG

Sloven iz Rume na pravom putu

 

Mladi pokretačka snaga

  Iako se zimska pauza za sremskoligaše uveliko u toku, fudbaleri Slovena iz Rume nisu na „odmoru“. Igrači su na okupu i dva puta nedeljno, do zvaničnog početka priprema (sredina januara), treniraće se u opuštenijoj atmposferi .

  - Ako uzmemo u obzir mladost koju je imala ova ekipa, mislim da su rezultati Slovena sasvim zadovoljavajući - kaže trener Aleksandar Sokolović - Na svakoj utakmici imali smo po 5-6 „bonus igrača“. Svesno smo ušli u rizik sa mladim igračima, koji su ponikli u mlađim kategorijama Slovena i sada ih vratili u tim. Trenutno imamo devet igrača 1995. i 1996. godišta. Što se tiče prvog dela sezone, posebno je pažnju sportske javnosti na sebe skrenula Budućnost iz Salaša Noćajskog. Ne toliko zbog naslova prvaka, već zbog igre koju su pokazivali tokom jeseni. Igrali su bez većih oscilacija, napadački i sa dosta trčanja. Taktički su bili odlično postavljeni, u čemu najviše zasluga ima trener Ninković, koji je, praktično, od prosečne ekipe napravio „mašineriju“.

   Da li će tokom zimske pauze biti novina u igračkom kadru?

   - Neće biti previše turbulantan - ističe Sokolović - Sigurno je da nećemo gomilati igrače, samo da bi se „nešto radilo“ i gubiti svoje klince zarad „pojačanja“, kao što se nekada radilo. Možda ćemo dovesti 2-3 fudbalera na mesta gde smo imali najviše problema, ali to moraju biti pojačanja koja moraju doneti novi kvalitet u igri. I dalje su nam prioritet naša deca, a putokaz kako bi to trebalo da izgleda imamo u našim sportskim prijateljima Omladincu iz Novih Banovaca.

    Ambicije!?

   - One su uvek iste - precizan je Sokolović - Iz godine u godinu pokušavamo da se vratimo u Vojvođansku ligu, a u bliskoj budućnosti i u Srpsku. Koliko je to realna priča u ovom trenutku - vreme će pokazati. U više navrata Sloven je bio na „pragu povratka“ u Vojvođansku ligu, ali se obično u drugom delu prvenstva posustajalo i gubilo korak. Da li se slabo radilo ili su razlog bili nedostatak kvalitetnih igrača i sredstava, teško je reći. Možda je uzrok u stalnoj promeni uprave, trenera i igrača. To je, svakako, za dublju analizu. Slovenu treba da su pokretračka snaga momci koju su vraćeni u klub. Svesno smo s njima ušli u takmičenje i ni jednog trenutka se nismo pokajali.

 

Aleksandar Sokolović