XS
SM
MD
LG

Tešnjar hit jeseni okružne lige Kolubara
Završen je jesenji deo ovogodišnje Okružne lige Kolubara. FK Tešnjar je polusezonu završio na neočekivano visokom 6. mestu sa 24 osvojena boda. Ostvarenim rezultatom uprava kluba je više nego zadovoljna, jer je ovo bila jedna od najuspešnijih jeseni Tešnjaraca u poslednjoj deceniji. Uspeh je utoliko veći ukoliko se imaju u vidu okolnosti u kojima je Tešnjar ušao u ovogodišnje takmičenje.
 
Da podsetimo, fuzijom valjevskih klubova Budućnost i Krušik neplanirano se otvorilo mesto u Okružnoj ligi Kolubara koje je ponuđeno FK Tešnjar kao drugoplasiranom u prethodnoj sezoni u Međuopštinskoj ligi Kolubara - Zapad. Uprava kluba je na sednicama, koje su znale da traju satima i do kasno u noć, pristupila ovom izazovu vrlo odgovorno i sa visokom dozom opreza. Takmičenje u višem rangu značilo je mnogo više potrebnih finansijskih sredstava koje klub nema, ali i potrebu za jačanjem igračkog kadra kako klub ne bi imao samo epizodnu ulogu u takmičenju. Mišljenja članova uprave o tome da li prihvatiti izazov takmičenja u višem rangu ili još jednu sezonu stvarati tim u postojećem rangu bila su podeljena. Dani koji su usledili iziskivali su svakodnevni rad na pravljenju budžeta kluba koji može pokriti skupo takmičenje. Posle nekoliko napornih sastanaka i rada na budžetu  pronađen je model  koji može zatvoriti finansijsku konstrukciju takmičenja. On je podrazumevao velika odricanja svih članova uprave, ali cilj je postignut, sredstva su obezbeđena, a uprava je jednoglasno donela odluku: FK Tešnjar će igrati u Okružnoj ligi Kolubara. Sada je trebalo stvoriti konkurentan tim.
 
 
Na žalost, prelazni rok je bio uveliko u toku. Dok se uprava nosila sa prethodno pomenutim problemima drugi klubovi su uveliko dovodili igrače. Za prelazni rok i jačanje tima ostalo je samo nekoliko dana. Celokupan tim iz prethodne sezone je sačuvan, prevashodno zahvaljujući lojalnosti klubu svih igrača, koja je rezultat dobrog rada i zdrave atmosfere koja postoji godinama unazad i koja je osobeni znak FK Tešnjar. I igrači su se uključili u trku za pojačanjima i dali svoj veliki doprinos. Pojačanja su polako počela da pristižu i svi momci su se odlično uklopili i pronašli sebe u ovom klubu. Marko Marković se vratio u klub posle provedenih 6 meseci u zonašu Moravi iz Velike Plane. Iz ZSK-a su pristigla dva sjajna momka i fudbalera Dejan Starčević i Stefan Zdravković. Klubu se priključio mlađani "virtuoz sa loptom" iz Krušika Jovan Jakovljević, konkurenciju na golmanskoj poziciji pojačao je Stefan Milanović, a bomba prelaznog roka i bukvalno u "minut do 12" bio je Ivan Krstić iza koga je zavidna fudbalska karijera i koji treba da bude lider ovog tima. Uz dobro sprovedene pripreme na Riversajdu pod komandom šefa stručnog štaba Boška Milovanovića napravljen je tim pred koji je postavljen cilj - opstanak u Okružnoj ligi Kolubara. Ipak u vazduhu se osećalo da ovaj tim sa atmosferom koja vlada u njemu može i više.

Početak sezone nije obećavao. Ubedljiv poraz od Jabučja na premijeri (0:3) i bod protiv Mladosti (1:1) nagoveštavali su grčevitu borbu za opstanak. A onda je usledila utakmica koja će u potpunosti povratiti samopouzadnje Tešnjarcima. Pobeda nad ekipom Divaca u šokantnom preokretu od 0:2 do 3:2 bila je nagoveštaj boljih dana koji slede. Samopouzdanje nije poljuljao ni nesrećan poraz u 90 minutu već narednog kola protiv Kolubare. Narednog vikenda poražena je Rubribreza na Riversajdu (1:0), a nakon toga sjajna partija u gradskom derbiju protiv Juniora i nesrećan poraz u finišu susreta (1:2) bio je uvod u pet utakmica bez poraza. Savladani su Trlić (3:2), Kačer (2:1) i deklasiran ZSK (5:1), a bodovi su podeljeni sa Tularima (3:3) i Sovljakom (1:1). Posebno su bile sjajne utakmice sa Trlićem i Tularima, gde su Tešnjarci po ko zna koji put pokazivali karakter i snagu i uspevali da iz već viđenog poraza stignu do bodova. Usledio je očekivan poraz od lidera Spartaka u Ljigu (0:4), deklasirana Joševa na Riversajdu (4:1), nije izbegnut poraz u Pepeljevcu uprkos sjajnoj igri i velikom broju prilika (1:3), i na kraju u poslednjem kolu goleada protiv Banjana (5:4).
 
Na kraju 24 osvojena boda i plasman na 6. mesto sa samo dva boda iza drugoplasiranog Pepeljevca rezultat su koji je u potpunosti zadovoljio ambicije uprave i trenera Milovanovića. Sa 31 postignutim golom Tešnjar je treća ekipa po efikasnosti. Odbrana je bila slabiji deo tima u prvom delu i primila čak 30 golova. Najbolji strelac sa 6 postignutih golova bio je Nenad Milosavljević. Utakmice koje su igrane na Riversajdu bile su više nego zanimljive, nosile potreban kvalitet ovog ranga takmičenja, a primetan je i povratak "na tribine" starijih ljubitelja FK Tešnjar koji su davali svoj doprinos pobedama svojih pulena. I mediji su znali da prepoznaju da pozitivni vetrovi duvaju sa Riversajda i redovno su izveštavali o rezultatima našeg kluba. Iako je ekipa od rivala smatrana kao autsajder na početku sezone i već viđena za "ispadanje" rezultati govore da  je FK Tešnjar i treći klub u gradu (iza Budućnost-Krušik i Radničkog), a bodovi protiv Tešnjaraca nisu nikome zagarantovani.
 
 Sve više publike na popularnom "Riversajdu"
 
Sledi pauza i novi zadaci pred upravu kluba i trenera Milovanovića. Za naredne dane biće zakazana sednica uprave na kojoj će izveštaje o urađenom podneti predsednik kluba i šef stručnog štaba i na kojoj će se udariti smernice rada za "proleće". Dobrim radom, uslovima, igrama i atmosferi koja vlada u klubu, FK Tešnjar je postao sredina poželjna za mnoge. Već se licitiraju u javnosti neka imena koja mogu pojačati sastav Tešnjara. Na to trener Milovanović kaže: "Nećemo srljati i gomilati igrače u klubu. Mi smo napravili određen sistem igre i tim koji taj sistem igre zadovoljava. Postoje pozicije u timu koje bi trebalo pojačati, ali pojačanja ćemo dovoditi isključivo planski. Ukoliko i bude pojačanja to će biti jedan do dva igrača na deficitarnim pozicijama. Ovo je i specifična sredina za rad, te se pri dovođenju igrača rukovodimo pre svega ljudskim kvalitetima pojedinaca, pa tek onda fudbalskim". O planovima uprave kluba za nastavak takmičenja predsednik Janjić kaže: "Nastavićemo tamo gde smo stali. Tek smo na pola puta. Važno je da su temelji rada dobro postavljeni i da sada treba samo da radimo na nadgradnji. Dobri rezultati nas ne smeju zavarati i uspavati. Lako je i pravo zadovoljstvo voditi klub kada u njemu postoji apsolutno jedinstvo svih struktura, od uprave, preko stručnog štaba do igrača na terenu i kada se u sistemu tačno zna šta ko radi. Uprava kluba treba da obezbedi  uslove za nesmetano funkcionisanje kluba, a trener i igrači su tu da na terenu pruže najviše što mogu".
 
Ide proleće i nimalo lak raspored takmičenja pred Tešnjarcima, ali biće to ponovo prilika za uživanje u dobrim utakmicama na Riversajdu i terenima Kolubarskog okruga.

Mladost 4 : 7 OFK Jabučje
Banjani 4 : 2 Tešnjar
Pepeljevac 2 : 0 OFK Divci
Joševa 2 : 3 Kolubara
Spartak 1924 5 : 0 Rubribreza
Sovljak 4 : 1 Junior Novo Naselje
ZSK 2 : 0 Trlić
Tulari 3 : 1 Kačer
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 1924 30 24 6 0 78
2 Banjani 30 16 3 11 51
3 Pepeljevac 30 15 5 10 50
4 OFK Jabučje 30 14 6 10 48
5 Sovljak 30 13 6 11 45
6 Trlić 30 13 5 12 44
7 Tulari 30 12 6 12 42
8 ZSK 30 12 6 12 42
9 Joševa 30 12 5 13 41
10 Tešnjar 30 9 9 12 36
11 OFK Divci 30 9 8 13 35
12 Junior Novo Naselje (-1) 30 9 9 12 35
13 Mladost 30 7 12 11 33
14 Kačer (-1) 30 10 4 16 33
15 Kolubara 30 9 3 18 30
16 Rubribreza (-1) 30 8 3 19 26