XS
SM
MD
LG

Boćanje Kanarevo brdo ubedljivo prvo u Prvoj ligi - Jug

 

 

Favoriti i u plej-ofu

   Prema očekivanjima, Balote klub Kanarevo brdo prvo je prošlo kroz cilj u Prvoj ligi - Jug. Da bi sezonu „zaokružio na najbolji način - šampionskom titulom“ , prepreka će mu biti Sirig u finalu plej-ofa (5. i 6. jula).

   - Sezona nije bila posebno zahtevna za naš klub - kaže Srboljub Stegnjaić, kapiten BK Kanarevo brdo - Pred početak sezone pojačali smo se Srdjanom Butorce, jednim od naših najperspektivnijim igračem i stvorilili smo takve preduslove, da smo bili sigurni u prvo mesto u našoj grupi. Verujemo da ćemo u dvomeču sa najboljom ekipom iz Grupe - Sever ostvariti naše predvidjanje sa početka sezone. Na žalost, novokomponovani sistem takmičenja i organizacija takmičenja kroz zajedničku ligu, doveli su do ispadanja BK Zele, što je velika šteta za ovaj sport. Nisam baš siguran da će boćanje kroz jedinstvenu ligu biti na dobitku, jer, koliko mi je poznato, u Grupi - Sever, nema ni jedan klub, koji bi doprineo podizanju ukupnog kvaliteta. Uz dužno poštovanje Siriga, mislim da nam je lakše doći do titule šampiona za 2014., godinu, nego obezbediti sve potrebne preduslove za odlazak na kvalifikacije za Kup šampiona sledeće godine. To je uvek bio problem za za sve ekipe iz Srbije: uloga za poštovanje, ali i vrlo nezahvalna, jer joj se malo ili ni malo ne pridaje važnost od onih institucija, koje bi trebalo da se ponašaju sasvim drugačije.

   Kako podići kvalitet boćanja u Srbiji?

   - Pitanje je vrlo zahtevno i kompleksno - ističe Stegnjaić - Kao svojevreno proglašavan za najboljeg igrača u Srbiji i osvajač brojnih medalja za pojedinačnih prvenstava, učesnik evropskog i sveztskog prvenstva, a i prvi selektor reprezentacije Srbije, mislim da imam kredibiliteta da dam ocenu sadašnjeg stanja. Kao i u svakom sportu i poslu, uopšte, ključnu ulogu imaju ljudi. Na žalost, u našem slučaju to nije rešeno na najbolji način. Suštinske promene su neophodne. Koje i kakve, valjda ćemo saznati u skorije vreme.

 

 

Srboljub Stegnjaić