XS
SM
MD
LG
16.03.2009 A.Daišević

Miroslav Karapandžić novi predsednik Sloge

Fudbalski klub Sloga održao je redovnu godišnju Skupštinu u prisustvu velikog broja delegata i gostiju, kao i predsednika FSO Kraljevo, FSO Vrnjačka Banja, te generalnog sekretara FS Raškog Okruga. Sednica je počela minutom ćutanja kojom je odata počast preminulim članovima Skupštine kluba dr. Milošu Babiću i Miroslavu Popoviću, a potom se prešlo na rad. Izveštaj o radu za period jul 2007.-februar 2009. godine, u odsustvu predsednika Milutina Lukića, podneo je potpredsednik Miroslav Karapandžić naglasivši momenat u kome je aktuelno rukovodstvo preuzelo Slogu.
- Stanje koje smo zatekli bilo je alarmantno i zahtevalo je veliki rad i hitna rešenja. U periodu o kome govorimo urađeno je dosta, ali pravi rad tek predstoji, pogotovo po pitanju infrastrukture koja je rak rana Sloge. Ipak, stadion koji je ruiniran smo dosta popravili, sredili, to sada predstavlja jedan lep sportski objekat što govore naši gosti, ekipe koje igraju na njemu. Finansije su decenijama bile najveći problem, ali zahvaljajući finansijerima Vladu Divcu i Zoranu Milašinoviću Sloga je sada dosta stabilna i jedan od klubova kakvih je, po tom pitanju, malo u Srbiji - naglasio je Miroslav Karapandžić i dodao: - Veliki uspeh je što smo sa svim klubovima u gradu i Opštini u izvanrednim odnosima,a sa gradskim rivalom Metalcem nikada nisu bili bolji. Zahvalnost dugujemo Poletu iz Ratine, Mladosti iz Oplanića, Magnohromu, Karađorđu iz Ribnice, Hajduku iz Jarčujaka, koji su maksimalano pomogli rad kraljevačke Sloge.
Osvrnuvši se na takmičarske rezultate u proteklom periodu potpredsednik kluba je prvo podsetio da su Slogu vodila četvorica trenera Đorđe Koković, Goran Dragićević, Nebojša Vučićević i aktelni Igor Tufegdžić. Konsolidacija kluba se ogledala i kroz prvi tim koji je prethodne sezone stigao baraža,a ove je rezultat daleko bolji.
- Inđija je prošle sezone u baražu bila bolja i poželeli smo joj sve najbolje u višem rangu takmičenja. Okrenuli smo se sebi, selektirali novi tim, uključili mlade igrače iz sopstvenog pogtona i rezultat je vidljiv. Ubedljivo smo prvi u Srpskoj ligi "Zapad", sigurno koračamo ka Prvoj ligi, ali to nije naš krajnji domet. Želimo što pre, već za godinu dana Kraljevu da podarimo zvanične prvenstvene utakmice sa C. zvezdom i Partizanom. U ovom periodu omladinci i kadeti Sloge postali su članovi Kvalitetne lige Srbije gde se vrlo uspešno takmiče,a sigurno je da će na leto i pioniri u probrano društvo. Rezultati su za svaku pohvalu - zaključio je Karapandžić u izveštaju koji je jednoglasno usvojen.
Na isti način je usvojen i finansijski izveštaj u kome je bilo nekoliko značajnih podataka. Ulaganja zvaničnih finansijera Sloge Divca i Milašinovića za period juli 2007.- februar 2009. godine iznosi preko 31 milion dinara.  Svi ostali prihodi, računajući i budžetska sredstva iz Opštine kao i naplate transfera za bivše igrače, zajedno ne čine ni pola pomenute sume. Sloga je poslovala pozitivno i 2008. godinu završila u plusu milion dinara.
- Ne mogu da opišem svoju sreću i zadovoljstvo. od 1959. godine sam u Slogi, to je moj život, sve sam joj dao, sada sam član Skupštine i znaj te nikada nije bila ovakva situacija. Zorana Milašinovića i Vlada Divca treba čuvati kao zenicu oka, oni su suvo blago Sloge. Pa ljudi moji oni su za godinu dana više dali novca Slogi nego svi mi za prethodnih 20 godina. Samo neka oni nastav sa realizacijom plana i gledaće se u Kraljevu superligaški,a ja verujem i evropski fudbal. Nije me bilo par godina zbog bolesti i teške operacije, ali sada mi je srce na mestu. Ostaje nam da se svi zajedno borimo i nateramo gradsku vlast da reši pitanje stadiona, da Sloga dobije stadion kraj Ibra.Ne može se više igrati tamo gde je streljano šest hiljada Kraljevčana, prkokleto je. Kada se pređe na stadion u centru grada Sloga će postati evropski vredan klub, to potpisujem - rekao je na Skupštini, u diskusiji punoj emocija, fudbalska legenda Kraljeva Milutin Jakić.
U daljem toku rada promenjeni su neaktivni članovi Skupštine,a zamenili su ih: Ljubiša Vujović (aktuelni direktor kluba), Slavko Ašanin, Vladan Pelivanović (aktuelni kapiten prvog tima), Marko Pejić, Milorad Savić, Srđan Trajkovski, Zoran Stojković, Nego Tomović i Branko Stojiljković. Popunjena su i tri upražnjena mesta u Skupštini sa Dušanom Karapandžićem, Goranom Tasićem i Draganom Kovačevićem. Članovima Skupštine je predočena neopoziva ostavka dosadašnjeg predsednika Milutina Lukića i ista je jednoglasno usvojena,a za novog prvog čoveka FK Sloga izabran je dosadašnji potpredsednik Miroslav Karapandžić. Da se mnogo toga pozitivnog dešava u kraljevačkom fudbalu govori i podatak da je novi član UO Sloge Slobodan Đerković finansijer i prvi čovek gradskog rivala Metalca.
- Hvala vam na podršci koju ste gospodinu Divcu i meni uputili na ovoj Skupštini. Ušli smo u sve ovo verujući da možemo da donesmo prosperitet ne samo fudbala u Kraljevu, već i samog grada. Na tom putu nećemo stati,a jedina kočnica jeste angažovanost i agilnost lokalne samouprave po pitanju stadiona. To Divac i ja sami ne možemo da rešimo. Sa adekvatnim stadionom, mislim na onaj kraj Ibra, brzo bi o Slogi govorili sa prefiskom evropski - uz aplauze okupljenih naglasio je Zoran Milašinović finansijer kraljevačke Sloge, lidera Srpske lige grupa "Zapad".


Jedinstvo 1 : 0 Mačva
Sloga (K) 3 : 2 Radnički Stobeks
Loznica 0 : 3 Sloga (P)
Vujić voda 2 : 1 Inon
Metalac (K) 1 : 1 Železničar
Sloboda (U) 1 : 0 Budućnost (V)
Radnički (K) 2 : 0 Sloga (PM)
FAP 3 : 2 Sloboda (Č)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (K) 30 17 11 2 62
2 Radnički Stobeks 30 16 5 9 53
3 Sloboda (U) 30 14 4 12 46
4 Jedinstvo 30 12 6 12 42
5 Sloboda (Č) 30 11 8 11 41
6 Vujić voda 30 11 8 11 41
7 Sloga (P) 30 11 8 11 41
8 Radnički (K) 30 12 5 13 41
9 Mačva 30 11 7 12 40
10 Metalac (K) 30 12 4 14 40
11 Sloga (PM) 30 12 4 14 40
12 FAP 30 10 9 11 39
13 Budućnost (V) 30 11 6 13 39
14 Železničar 30 10 8 12 38
15 Inon 30 11 5 14 38
16 Loznica 30 8 4 18 28