XS
SM
MD
LG

Sjajni rezultati Miloša Josimova sa slovačkim Slovanom

Posle dugogodišnjeg dokazivanja u Srbiji, fudbalski put odveo je Miloša Josimova u Slovan iz Bratislave, najpoznatiji slovački klub. Kao besprekoran profesionalac, Josimov se odlično uklopio u novu sredinu.

   - U prolećnom delu slovačke Korgonj lige ostvarili smo pet uzastopnih pobeda - raportira Josimov - Igrali smo veoma dobro, stvarali dosta šansi I pobeđivali. Medjutim, realizacija nam je mogla biti mnogo bolja. Uspeli smo i da povećamo bodovnu prednost nad drugoplasiranim Trenčinom na 9 bodova i sigurno držimo prvu poziciju u prvenstvu. U sledećem kolu idemo baš Trenčinu u goste i moglo bi dosta da se zna posle te utakmice. Ostali timovi su mnogo zaostaju, jer su beležili neke neočekivane poraze, ali niko ne može osporiti kvalitete Ružomberoka, Senice... Doživeo sam inače i najveći slovački derbi između Slovana i Spartaka iz Trnave. Već odavno vlada veliko rivalstvo između ova dva kluba i jedan je od mečeva koji izaziva najveću pažnju. Dobro su popunjene tribune, uz veliku tenziju kako na na terenu tako i medju navijačima. Pobedili smo 2:0 u veoma teškoj utakmici. Dosta duela, nervoze, neopreznih startova, a Trnava iako je loše plasirana, dobro se predstavila. Pobedili smo, pre svega. na individualni kvalitet. Takođe nas očekuje i polufinale Kupa Slovačke gde igramo dva meča protiv Senice koji je jedan jako neugodan protivnik. Slovan je u svakoj utakmici apsolutni favorit i sve će zavisiti od nas, odnosno od toga kako ćemo mi ući u te mečeve. Drugi polufinalni par je Ruzomberok - Košice, a pobednici polufinalnih mečeva odigraće jednu finalnu utakmicu na neutralnom terenu.

   Da li si zadovoljan svojim igrama?

   - Što se mene lično tiče prezadovoljan sam kako se odvijaju stvari - nastavlja Joske - Odigrao sam svaki meč u prolećnoj polusezoni od prvog do poslednjeg minuta i doprineo pobedama tima. Najbitnije je da me zdravlje služi dobro i da sam se skroz oporavio. Dobroj formi je dosta doprinelo i to što smo imali jako dobre pripreme, prvo na Visokim Tatrama a potom i u Turskoj. Radili smo dosta naporno i mogu reći da se isplaćuje. Imali smo u Turskoj i vrlo jake provere protiv vrhunskih timova, pre svega protiv Zenita. Ta utakmica mi je dosta pomogla u podizanju samopouzdanja, jer sam za direktnog rivala imao Brazilca Hulka i veoma dobro se nosio sa njim. Lep osećaj kad naspram vas stoje vrhunski igrači, koji su za samo dve nedelje ranije igrali osminu finala protiv Dortmunda, pa ih još i pobediš. Šteta je samo što letos nismo ostali duže u Evropi, jer smo videli da možemo da se nosimo sa ostalim timovima. Imali smo nesreću da smo odmah naleteli na Ludogorec, koji ima sjajnu ekipu i koji je pokazao svoju moć ove godine u Evropi. Nadam se da će mo na leto uspeti konačno se probijemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, ali pre svega moramo se dosta bolje spremiti i na fizičkom i na psihičkom planu, kao i to da imamo malo više sreće u žrebu. Meni na leto ostaje još godinu dana ugovora sa Slovanom i sve mi je podređeno ka Slovanu. Ali u fudbalu je sve nepredvidivo i svašta može da se desi. Zadovoljan sam u Slovanu i u Bratislavi, uspeo sam skroz da se adaptiram na klub i na ovdašnji način života. Stekao sam dosta novih prijatelja, pa i sa te strane mogu biti zadovoljan.

   Da li pratiš srpski fudbal, odn. Donji Srem?

   - Naravno! Nadam se i da će moj bivši klub Donji Srem uspeti da obezbedi opstanak u Super ligi, pa da svi zajedno slavimo uspehe na letnjoj pauzi.

 

 

Miloš Josimov