XS
SM
MD
LG

Ka vrhu – uz navijače

U Kragujevačkom rukometnom superligašu Radničkom u potpunosti spremni za sutrašnji (18,00) derbi protiv vodećeg Železničara iz Niša. Pripreme za nastavak prvenstva u Superligi Srbije Radnički je započeo 8. januara, uz maksimalne uslove. To, kako kaže Nedeljko Vučković, trener kragujevačkog kluba, uliva optimizam pred derbi Superlige Srbije, između četvrtoplasiranog Radničkog i lidera na tabeli, niškog Železničara.

U sve četiri kontrolne rezultate u pripremnom periodu, dva puta protiv Morave iz Velike Plane, Rudara iz Kostolca i Proletera iz Zrenjanina, Radnički je pobedio, ali Vučković priznaje da kontrolne i prvenstvene utakmice nisu ipak isto, što ne umanjuje njegov optimizam:

(Foto: Šumadijapress)

- Naš prevashodni cilj je da, korak po korak, uđemo u plej-of, da pokušamo i da osvojimo Kup Srbije. nadam se da ćemo čvrstom igrom i kolektivnim zalaganjem, dobrom odbranom, polukontranapadima i kontranapadima rešiti meč u našu korist, bez obzira što je Železničar iz Niša iznenađenje prvenstva.

LIGA ŠAMPIONA


Najveće želje u kragujevačkom timu ima predsednik Nikola Petrović:
- Naš cilj se ne završava u osvajanju jednog od četiri prva mesta koja vode u plej-of. Ulazimo s velikim ambicijama u borbu az titulu. Želimo da u godini u kojoj proslavljamo pedesetogodišnjicu kluba, osvojimo veliki trofejm a to bi mi bilo, utoliko, draže, jer bih na taj način i ja obeležio 10 godina na čelu kluba – naglašava Petrović.

Vučković smatra da Železničar u ovom trenutku nije bolja ekipa od Radničkog, ali:

- Bolji je na tabeli jer je imao veliku prednost u odnosu na nas na domaćem terenu, jer je Niš najrukometniji grad u Srbiji. U prvoj utakmici moji igrači nisu uspeli da izdrže pritisak publike, koja im je donela pobedu. Zato bi nam podrška „crvenih đavola“ i svih ljubitelja sporta u Kragujevcu u ovom trenutku bila dragocena. Svaki prvi meč u nastavku sezone je psihološki težak i pomoć bi nam dala krila. Železničar je najbolji u napadu, oba krila koriste u polukontrama i kontrama Đukića i Živkovića, koje odlično pakuje golman Zlatanović, njihovo pojačanje, a prednost im je i što su kostur tima pred početak prvenstva zadržali, a nama je bilo potrebno više vremena za uigravanje.

Optimista je i mladi golman, kapiten Dušan Petrović:

- Smatram da smo u odnosu na prvi deo prvenstva igru podigli na viši nivo. Očekujem tešku utakmicu, jer je Železničar igrački jači i kvalitetniji u odnosu na prvi deo sezone. Pobeda bi nam mnogo značila. Prišli bismo Nišlijama na bod zaostatka i uvećali bismo šanse da na vreme obezbedilo plasman u plej-of. Nadam se da ovom utakmicom započnemo niz pobeda i da uz dobru igru i podršku sa tribina nastavimo ka cilju, koji je vrh superligaške tabele.

U sutrašnjoj utakmici zaigraće, kako Kragujevčani smatraju, njihovo veliko pojačanje, crnogorski reprezentativac Nemanja Grbović. On je pre dvadesetak dana stigao u Kragujevac iz Crvene zvezde. Karijeru je započeo u Rudaru iz Pljevalja, nastavio u Lovćenu sa Cetinja, Vardaru iz Skoplja, Budućnosti iz Podgorice i u dresu beogradskih crveno-belih.

- Prezadovoljan sam prijemom i radom u novom klubu. Očekujem pobedu protiv Železničara i plasman u plej-of – kratak i jasan je Grbović.

 


22 .kolo Superliga
Jugović Unimet 23 : 21 Crvena Zvezda
Kolubara 26 : 26 Napredak
Radnički 33 : 28 Morava
PKB 15 : 24 Metaloplastika
Vrbas Carnex 33 : 30 Spartak Vojput
Železničar 1949 32 : 31 Rudar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metaloplastika 22 14 4 4 32
2 Železničar 1949 22 14 3 5 31
3 Crvena Zvezda 22 13 4 5 30
4 Radnički 22 14 1 7 29
5 Spartak Vojput 22 12 3 7 27
6 Jugović Unimet 22 11 2 9 24
7 Kolubara 22 8 5 9 21
8 Rudar 22 10 1 11 21
9 Vrbas Carnex 22 8 2 12 18
10 Napredak 22 8 1 13 17
11 Morava 22 3 3 16 9
12 PKB 22 2 1 19 5