XS
SM
MD
LG

Leskovac domaćin fajnal-fora rukometnog Kupa

Rukotaši Dubočice šansu za plasman na fajnl-fora imaće 9. marta protiv niškog Železničara; foto: B. S.

Najbolje 4 ekipe u završinici Kupa Srbije u rukomete ugostiće Leskovac 1. i 2. aprila, dogovoreno je na sastanku predstavnika Grada i Rukometnog saveza Srbije. Za organizaciju fajnal-fora iz gradske kase biće izdvojeno oko 1,2 miliona dinara.

68 godina prošlo je od poslednjeg puta kada je Leskovac bio domaćin završnice Kupa Srbije, a ovaj grad bio je zainteresovan za organizaciju iako još nije sigurno da li će se rukometaši leskovačke Dubočice biti među 4 najbolja tima.

Da će fajnal-for odigrati u SRC Dubočica potvrdio je generalni sekretar RSS-a Svetozar Stanković.

Nijednog trenutka prilikom donošenja odluke, a konkurencija je bila velika, nismo posumnjali da će Leskovac biti dobar domaćin. Leskovac je grad sportova, Leskovac je grad rukometa, tribine i dvorane su prepune i posećene više nego u drugim gradovima bez obzira što se Dubočica ne bori za prvaka države, Dubočica je danas stabilan superligaš, plasirala se među osam najboljih i ono što nam je najvažnije da pomognemo kao Rukometni savez Srbije i RK Dubočica da se što više dece bavi rukometom - rekao je Stanković.

Grad Leskovac će finansijski učestvovati u organizaciji, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, jer će za medalje, pehare i određene radove u Hali sportova biti utrošeno oko 1,2 miliona dinara. 

Smeštaj, medalje, pehari to je sve naša obaveza. Moraćemo i da popravimo svetla u velikoj dvorani, kao i da obezbedimo prostor za kamere, pošto će sve biti televizijski prenošeno. Ovo je velika čast za naš Grad, da budemo domaćini najboljima i početkom aprila, a osim pehara ekipe će se boriti i za plasman u neko od evropskih takmičenja - rekao je Cvetanović.

Nakon utakmica četvrtfinala biće poznata imena svih učesnika završnice Kupa. Pobednik meča Dubočica - Železničar u polufinalu će se sastatai sa boljim iz duela Dinamo - Metaloplastika. Drugi polufinalni par činiće pobednici mečeva Rudar - Vojvodina i Radnički - Partizan.