XS
SM
MD
LG

U Radničkom žele što više u Kupu

Košarkaši kragujevačkog Radničkog, večeras („Pionir“, 21,00) igraju četvrtfinalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća, protiv OKK Beograda. Jedan od najboljih igrača šumadijskog jadranskog ligaša, Marko Marinović, ima interesantno mišljenje, o takmičenju čiji početak njegov tim očekuje večeras, i to duelom se OKK Beogradom, članom Prve lige Srbije:

- Ako se posmatra po broju utakmica, to je najlakši put da osvojiš jedan trofej. Treba da pobediš u tri utakmice. Ali to, u stvari, nije lako. Svi vole da pobede u ovom takmičenju, iako je ono malo izgubilo od značaja, jer se rezultati ne boduju za učešće u Evroligi. Ali je i dalje jedno od takmičenja u kojima svi vole da pobede – kategoričan je Marinović.

Popularni Malina smatra da motiva nikom neće nedostajati, jer se igra u Beogradu, čulo se da se karte dobro prodaju, a svi vole da igraju pred velikim brojem gledalaca.

Podrška navijača
Da Kup Radivoja Koraća nije interesantan samo igračima i klubovima, potvrđuju i najverniji navijači Radničkog, koji su najavili organizovan odlazak u „Pionir“, da bodre svoju ekipu, takođe, sa ežljom da do nedelje ostane u Beogradu.

- Ipak, mi smo favoriti u toj utakmici. Iskreno, mislim da bi sve osim pobede Radničkog bilo iznenađenje. Ali, moramo da uđemo u meč snažno i skoncentrisano, od početka. Siguran sam da je Stepandić gledao našu utakmicu protiv mađarskog Solnoka, ovde, i da će pokušati da smisli nešto protiv nas, kao što su Mađari uspeli da nas iznenade. Bićemo obazrivi, pripremali smo se kao da igramo protiv Partizana ili Crvene zvezde, jer je to prva utakmica na turniru. Na drugoj strani, naši protivnici nemaju teret neke obaveze i to su za takve ekipe najlakše utakmice – ocenjuje Marinović.

Marko Marinović i Marko Brkić (Foto: Šumadijapress)

Poštujući staro pravilo, da se ide od utakmice do utakmice, Marinović ne želi da se upušta u kalkulacije šta može da se dogodi u polufinalnom susretu, u kojem svi već „vide“ Zvezdu i Radnički, ali naglašava da će se njegovi saigrači i on potruditi da u Beogradu ostanu do nedelje, a šta to znači jasno je.

Kragujevčani su prethodnih godina već imali duele sa OKK Beogradom u Kupu Radivoja Koraća, pobeđivali su, ali teškom mukom:

- OKK Beograd je, sigurno, neugodan protivnik. Ima mladu ekipu koja igra brzo. Trener Milovan Stepandić je iskusan. On, svakako, doprinosi da taj tim igra mnogo bolje. Svi timovi koji će igrati protiv jadranskih ligaša, pa tako i OKK, imaće motiv više i pokušaće da daju sve od sebe da skinu skalp nekom od favorita. Zato ne očekujem laku utakmicu . Jer, mi smo već pokazali u nekim mečevima da ako ne uđemo sa 100 odsto snage trško možemo da igramo i protiv slabijih protivnika. Očekujem da to nećemo da dozvolimo –kaže Marko Brkić, krilni centar Radničkog.

U Radničkom, naravno, znaju od koga preti najveća opasnost, a jedan od onih na koje treba pripaziti je i Andrija Bojić, koji u Prvoj ligi Srbije ima najbolju statistiku.

- Sigurno je da će Beograđani nastojati da daju sve od sebe da bi se dokazali i pokazali da mogu da igraju protiv ekipa kakav je Radnički – svestan je Brkić. On, međutim veruje da je polufinalu bliži, i to mnogo, njegov tim.