XS
SM
MD
LG

Zvezda otela Nikolu Kalinića

Krilo kragujevačkog jadranskog ligaša Radničkog, reprezentativac Nikola Kalinić (23, 202) potpisao je trogodišnji ugovor sa beogradskog Crvenom zvezdom. Kalinić je sa Radničkim imao ugovor, takođe, na tri godine, a u klubu iz grada na Lepenici tvrde da je za trećinu tog ugovorenog perioda, dakle godinu dana koliko je bio u Kragujevcu, isplaćen u potpunosti, pa su očekivali da se, po završetku obaveza u reprezentaciji priključi pripremama Radničkog za predstojeću sezonu.

U Radničkom tvrde da je Crvena zvezda i u prošloj sezoni vršila priitisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove igre, koje su u nekim mečevima bile ispod realnog kvaliteta.

Nikola Kalinić (Foto: KK Radnički)

Povodom ovog događaja, koji ocenjuju neregularnim i nesportskim, iz rukovodstav Radničkog oglasili su se saopštenjem za javnost, u kojem nagklašavaju:

- Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Ovo je, ispostavlja se, epilog čuđnih odluka koje su u međuvremenu donosile registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet.

Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo “čerupa” između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja.

Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti – odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika.