XS
SM
MD
LG

Nišlija odlazi u Nemačku da igra američki fudbal

Sada već bivši ofanzivni linijaš i kapiten niških Imperatora, Ćiro Jordanov, karijeru će nastaviti u Falkonsima iz Kelna, članu severne grupe najjače nemačke lige – GFL. Nišlija Ćiro Jordanov (27) je počeo da igra za Imperatore novembra 2010. godine, a nosio je i kapitensku traku ovog kluba.

Kako piše sa sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala, Jordanovu (198cm, 140kg) su ponude počele da stižu ubrzo po postavljanju videa na sajt „Europlayers“.
- Nisam mogao da verujem kako je sve brzo krenulo. Javljali su se prvoligaši iz Poljske, Holandije, Italije i Nemačke, ali je bilo i poziva sa američkih koledža, dva D2 i jednog D3. Zaista sam imao dilemu gde da nastavim karijeru, a u užem izboru ostale su tri ekipe iz Nemačke, šampion, vicešampion i sada već moj klub Falconsi - rekao je Jordanov za sajt Asocijacije.

ciro-jordanov.jpg
Ćiro Jordanov karijeru nastavlja u Kelnu; foto: europlayers.com

Kada se odlučio za novu sredinu, otišao je u Keln gde se upoznao sa klupskom infrastrukturom i novim programom.
- Klub je zaista veoma dobro organizovan i ima odlične uslove, od terena, teretane, opreme, do svega ostalog. Tu bih još spomenuo i srdačnost osoblja na čelu sa predsednikom. Jako ozbiljan kvalitet poseduju i u stručnom štabu - dodao je Jordanov.

On je istakao da se raduje što će imati prilike da radi sa trenerom "sa zadivljujućim rezimeom, osvajačem evropskog zlata i svetske bronze sa reprezentacijom Nemačke". 

Jordanov je zadovoljan svojim izborom jer smatra da ima mnogo prostora za napredak.
- Keln je sjajan grad. Impresioniran sam klubom i ukazanom šansom. Veoma sam uzbuđen i raduje me to što ću po prvi put imati mogućnost da treniram sa trenerom ofanzivne linije, što u Nišu nažalost nije bilo moguće, kao i u većini klubova u zemlji. Jedva čekam da sezona počne - ističe ovaj Nišlija.

Ekipa iz Kelna je ligaški deo prošle sezone završila na poslednjem mestu, ali je uspela da obezbedi opstanak kroz baraž.
- Ambicije kluba su učvršćivanje statusa prvoligaša i pokušaj ulaska u plej-of, što je zaista teško jer se nalazimo u grupi Sever, koja je mnogo kvalitetnija od grupe Jug. Svakako da klub daje sve od sebe da se to i ostvari. Trudiću se da pomognem ekipi da napravi zapaženiji rezultat ove godine - kaže Jordanov.
Ćiro će u Kelnu igrati na primarnoj poziciji levog tekla, a po potrebi će pomagati i u defanzivi (DT).  On odlazi u Nemačku 10. februara gde će do marta raditi na kondiciji, dok glavne pripreme kreću tokom marta. Liga počinje krajem aprila.

 
 

Ćiro Kiko Jordanov - Highlights