XS
SM
MD
LG

Vladimir Nikitović, novi internacionalac u Donjem Sremu: Moja ekipa ne ispada

 

Pećinački superligaš u nastavak sezone ući će s iskunijom ekipom. Izmedju ostalog, i zbog Vladimira Nikitovića (34), koji tek odradjuje prve treninge u Donjem Sremu.

- Iako je iza mene tek nekoliko radnih dana sredio sam utiske o novoj sredini – kaže Vladimir Nikitović - Uprava i saigrači su me lepo prihvatili i zaista sam prijatno iznenadjen. Od ranije samo sam Božovića poznavao, iz vremena kada smo igrali u kragujevačkom Radničkom 1923.

Igračka karijera Vladimira Nikitovića je vrlo zanimljiva: mnogo je lepih, ali i „onih drugih“ detalja.

- Počeo sam igrati za zadrugar iz Donje Trepče, da bi potom nastavio u omladionskom pogonu Remonta iz Čačka – nastavlja Nikitović – U Remontu sam debitovao kao prvotimac. Na žalost, zbog povrede, došlo je do dovogodišnje pauze. Usledili su potom Takovo i Metalac iz Gornjeg Milanovca, Radnički 1923, Sloboda iz Čačka. Imao sam sreću tada da se povežem sa čuvenim Vukašinom Petranovićem, nekada golmanom Veleža i Sarajeva, koji mi je pomogao da karijeru nastavim u Sarajevu. Opet dolazi do neprijatne situacije, i posle kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, nastavio sam karijeru u klubu iz četvrte lige Srbije – Partizanu sa Bumbarevog brda. Sledi angažman u crnogorskom Komu i Škendiji iz Tetova, koja je pre nekoliko godina igrala protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Fudbalski put odveo me je, kasnije, u Metalurg iz Skoplja. Sedam dana po potpisivanju ugovora dolazi do još jedne povrede. Klub se poneo krajnje neprofesionalno, te sam morao raskinuti ugovor. Praktično sam bio oteran iz Skoplja. Nastavio sam u Bregalnici (Štip). Pre dolaska u Donji Srem, pola godine sam igrao za Polet iz Ljubića.

Kako na proleće?

- Da ne verujem u ovu ekipu, ne bi ni dolazio u Pećince – ne krije Nikitović – Medju prijateljima često ističem da nikada sa svojom ekipom nisam ispadao u niži rang.

Nema sumnje da bi na sve ovo komentar navijača Donjeg Srema bio „iz tvojih usta u Božje uši!“.

Vladimir Nikitović