XS
SM
MD
LG

Baltić-Bačić šlager šampionata

Konačno su i ljubitelji plemenite veštine u Kraljevu i okolini dočekali da uživaju. U ringu Hale sportova na Ibarskom keju nadmetaće se naši najbolji bokseri za naslov najboljeg u državi, a neki i za status državnog reprezentativca, putnika na predstojeći svetski šampionat koji se održava u Kazhstanu. Zbog pomenutog svetskog prvenstva u Kraljevo su na pripreme došli naši najbolji borci, reprezentativci i svi su puni hvale na gostoprimstvo Kraljevčana i uslove za rad.

- Sigurno da je dvadeset dana priprema za planetarnu smotru boksa malo, ali to je neka druga priča. Kako sam ja iz Vrnjačke Banje, pripreme u Kraljevu su mi kao kod kuće. Sjajno smo dočekani, primljeni, jako su dobri uslovi smeštaja i ishrane, a vredno radimo u sali BK Metalac. Državni šampionat je poslednja provera pred Kazahstan, svi gorimo od želje da se u najlepšem svetlu predstavimo kraljevačkoj publici. Imaće šta da se vidi, a znam da se ovde voli boks i očekujem da Hala sportova bude ispunjena do poslednjeg mesta – pred novinarima je govorio Aleksandar Drenovak naš olimpijac iz Londona i jedan od najboljih boksera koje Srbija ima.

Što se tiče pojedinačnog državnog šampionata, organizaciono je sve spremno, a Kraljevčani su nestrpljivi da vide naše najbolje boksere, jer ovakvih takmičenja dugo nije bilo u dvorani na Ibarskom keju. Najviše pažnje privlače dueli Kraljevčanina Miloša Baltića i Vanje Bačića, dok će u kategoriji do 64 kilograma direktan duel Ivana Popovića i Branimira Stankovića dati odgovor na pitanje ko će nas u ovoj kategoriji predstavljati na Svetskom prvenstvu. Takođe, prvenstvo u Kraljevu je prvo posle olimpijade u Seulu 1988. na kome će bokseri nastupiti bez zaštninih kaciga.

- Očekujem jako dobro takmičenje. Biće veliki broj takmičara, što raduje, a poseban akcenat je na reprezentativcima koji vrlo naporno treniraju već nekoliko dana u Kraljevu. Drago mi je da će se državni šampionat održati u mom gradu, u Kraljevu se voli boks, a dugo nije bilo ovako značajnih događaja, tako da očekujem i dobru posetu – naglašava Miodrag Milić trener naše bokserske reprezentacije i trener boksera kraljevačkog Metalca.

U izuzetnoj konkurenciji velike ambicije imaju i takmičari kraljevačkog Metalca.

- Miloš Baltić već spada u red najboljih i najtalentovanijih boksera u Srbiji, dvostruki je šamion i verujem da će ponovo osvojiti titulu i to pred svojim navijačima. Kako u svojoj kategoriji nema pravog takmaca odlučili smo da boksuje u 56 kilograma i duel sa Vanjom Bačićem biće pravi šlager. Stefan Karadžić je dvostruki juniorski prvak države, na ovom šampionatu nastupa sa specijalnom lekarskom dozvolom, izuzetno kvalitetan borac koji će to, siguran sam potvrditi i na ovom prvenstvu – zaključuje Milić.

Stefan Karadžić je jedan iz plejade mladih kraljevačkih boksera koji je tek zagazio u punoletstvo. Do sada je kao junior odradio 23 meča i ostvario 23 pobede, nada se da će niz nastaviti i u seniorskoj konkurenciji.

- Maksimalno ozbiljno smo radili celo leto, dril trenera Milića je poznat, sve se radi do tančina i svaki detalj u ringu i van njega je bitan. Nastupam u svom gradu, pred svojim navijačima i uveren sa da mogu do titule, a time bih skrenuo pažnju na sebe i za dres sa državnim grbom – samouverno govori Stefan Karadžić bokser kraljevačkog Metalca.

Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije počinje u četvrtak 26. septembra četvrtfinalnim borbama od 15 časova, u petak su na programu polufinala od 17 časova, dok su finalne borbe predviđene od 13 časova. Kompletno takmičenje će se odvijati u Hali sportova, a ulaz je besplatan.