XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Pro Reko slavio u Kragujevcu
26.04.2023 SPD Radnički

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U poslednjoj ovosezonskoj utakmici Lige šampiona u Kragujevcu, vaterpolisti Radničkog su očekivano poraženi od dvostrukog uzastopnog prvaka i najtrofejnijeg evropskog tima, italijanskog Pro Reka, rezultatom 16:8.

 

Kragujevčani su i na ovom meču bili bez golmana Lazara Dobožanova koji je utakmicu propustio zbog povrede. Kako su pred ovaj meč imali minimalne šanse za „fajnal-ejt“, mislima su donekle bili u znatno važnijoj utakmici polufinalne serije domaćeg šampionata sa Crvenom zvezdom, ali su želeli i da se prikažu u što boljem svetlu protiv renomiranog protivnika. U tome su samo donekle uspeli, krajem prve i većim delom druge deonice, a imali su solidne momente i u poslednjoj četvrtini. Sa druge strane, tim iz okoline Đenove sastavljen od vrhunskih reprezentativaca, iskazao je sav svoj kvalitet i pokazao zašto je i ove godine jedan od glavnih favorita za osvajanje najelitnijeg evropskog takmičenja.

Silovito su startovali Italijani i kombinacijom presinga u odbrani i brzih kontri u napadu stekli veliku prednost već posle šest minuta igre (5:0). Potom su Kragujevčani probili led golovima iz napada sa igračem više, preko mladih igrača Luke Pljevančića i Nikole Kojića, za 6:2 na kraju prve deonice.

Izabranici Uroša Stevanovića nastavili su da prikazuju drugo lice, pa su u jednom trenutku prišli i na samo dva gola zaostatka, golovima Kojića, Lukića i Ukropine (7:5), ali je zatim Reko pogodio iz dva napada sa igračem više i vratio razliku na četiri gola pred poluvreme (9:5).

U trećoj četvrtini italijanski gigant produžio je seriju na 5:0 i rešio sve dileme oko pobednika pred poslednju deonicu (13:5).

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Nikola Kojić sa tri gola, koliko je postigao i Australijanac Aron Janger na drugoj strani.

Do kraja Lige šampiona Kragujevčane očekuju još dva gostovanja, nemačkom Hanoveru (13. maj) i atinskom Vuljagmeniju (24. maj). Pre toga igraju meč sezone sa Crvenom zvezdom, u subotu od 19 časova, na svom bazenu, u okviru polufinalne serije plej-ofa.

Radnički – Pro Reko  8:16 (2:6, 3:3, 0:4, 3:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Peter De Jong (Holandija) i Rajmund Fjodor (Mašđarska).

RADNIČKI: Milutinović, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Gavrilović, Ukropina 1, Antić, Pljevančić 1, Kojić 3, Lukić 1, Vrlić, Todorovski. Trener: Stevanović.

PRO REKO: Del Lungo, Joki Grata, Zalanki 2, Kanela 2, Janger 3, Fondeli, Prešuti, Ečenike 2.

Vaterpolo Vaterpolo LEN Champions League - group A SPD Radnički Pro Recco
Međusobne utakmice
2022-2023
26.04
20:30
SPD Radnički
Pro Recco
8
16
13.12
21:00
Pro Recco
SPD Radnički
21
12

Uporedni rezultati

SPD Radnički
 
Pro Recco
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
20 (8) Dati poeni 37 (21)
37 (16) Primljeni poeni 20 (12)
-17 (-8) gol razlika na utakmicama +17 (+9)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
Nema rezultata
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
Steke17 je ocenio igrača