XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Partizan igrom, pristupom utakmici i taktikom ''pogurao'' Gent
22.10.2021 sportdc.net

Foto:Ā Partitzan.rs

Belgijanci bili bolji rival, zasluženo su stigli do trijumfa koji im je Ŕirom otvorio vrata direktnog plasmana u osminu finala Lige konferencija

Ā 

Gent je slavio važan trijumf u Humskoj protiv Partizana, crno-beli će u slučaju da žele prvo mesto morati da se ā€žindijancimaā€ revanÅ”iraju u Belgiji 4. novembra.

Gosti su bili bolji rival, posebno na početku drugog poluvremena, nije Partizan imao odgovor na agresivnu igru Belgijanaca.

Upravo u tom periodu pobednik je odlučen, iako jeĀ PopovićĀ u dva navrata spasavao svoj tim, nije mogao i u 59. minutu, posle centarÅ”uta sa desne straneĀ KumsĀ je ostao usamljen na pet metara od gola, glavom je lako ubacio loptu u mrežu crno-belih ā€“ 0:1.

Sa mnogo opreznosti počeli su meč Partizan i Gent, s obzirom na veliki ulog i činjenicu da će gotovo sigurno ova dva tima odlučivati o prvom mestu i direktnom plasmanu u osminu finala Lige konferencija.

Prvi je zapretio Gent, u trećem minutu Fortuna je sa 18 metara Å”utirao visoko preko golaĀ Popovića. Dva minuta kasnijeĀ Ođiđa-OfoeĀ je pokuÅ”ao da iscenira jedanaesterac, sudijaĀ MadenĀ pokazao mu je žuti karton.

IskusniĀ DepoatrĀ je pokuÅ”ao u 15. minutu, posle dodavanjaĀ ÄŒekvatadzeaĀ opalio je po lopti Å”pic Belgijanaca, ali je i on Å”utirao preko gola. Slično je bilo i posle prilikeĀ Ođiđa- OfoeaĀ dva minuta kasnije.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Partizan je imao preko najboljeg strelca ove sezone,Ā RikardoĀ je prihvatio odličan pasĀ Meniga, Å”utirao je pored gola Genta, iako je na drugoj strani imao usamljenogĀ Natha.

Do isteka prvih 45 minuta bilo je joŔ nekoliko solidnih prilika na obe strane, ali niti jednom u prvom poluvremenu neka od ekipa nije uputila Ŕut u okvir gola.

U nastavku Partizan je prvi zapretio, u 54. minutu posle ubacivanja raspoloženog i očigledno željnog igreĀ Meniga NathoĀ je pokuapo iz prve, iz teÅ”ke pozicije, iskosa sa desne strane, nije bio precizan.

Najbolju priliku Belgijanci su imali u 58. minutu,Ā ÄŒekvatadzeĀ je odlično u kontranapadu proigraoĀ Ođiđa-Ofoea, koji je Å”utirao sa 16 metara, ali jeĀ PopovićĀ izbio loptu u korner.

Ipak, posle ubacivanja iz ugla usledila je akcija za vođstvo Genta. Ostao je usamljenĀ Samois, sa ivice Å”esnaesterca je centrirao, a iako na pet metara od golaĀ Popovića KumsĀ je neometan glavom lako smestio loptu u mrežu ā€“ 0:1.

U 61. minutuĀ PopovićĀ je ostavio Partizan u igri. OpasniĀ Ođođa-OfoeĀ je snažno Å”utirao sa 17 metara, pod prečku, ali je golman crno-belih krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Već u sledećem napadu joÅ” jedna prilika za Gent,Ā ÄŒekvatadzeĀ je centrirao,Ā FortunaĀ na drugoj lopti nogom zahvatio loptu, ali jeĀ PopovićĀ opet bio na visini zadatka.

NijeĀ StanojevićĀ bio zadovoljan deÅ”avanjima na terenu, pa je u 64. minutu izvrÅ”io trostruku izmenu, na etren je uemstoĀ Obradovića,Ā NathaĀ iĀ MenigaĀ poslaoĀ UroÅ”evića,Ā PantićaĀ iĀ Jojića. Prethodno jeĀ Lazara MarkovićaĀ zamenioĀ Holender.

Dugo se čekalo na priliku, a veliku je imao Partizan u 87. minutu,Ā VujačićĀ je fantastično Å”utirao iz velike udaljenosti,Ā BulatĀ je vrhovima prstiju zahvatio lotu, koja je potom pogodila prečku. Imali su gosti sreće u tim trenucima.

Ponovo je crnogorski internacionalac bio u centru pažnje u prvom minutu nadoknade, posle ubacivanja iz uglaĀ VujačićĀ je glavom Å”utirao, golman Genta je sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Ā Partizan ā€“ Gent 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 ā€“ Kums u 59. minutu.

StadionĀ Partizana.Ā Gledalaca: 9.943.Ā Sudija: Bobi Maden.Ā Pomoćnici: Dejvid Rum i Alan Malvani (svi iz Å kotske).Ā Å½utiĀ karton: Ođiđa-Ofoe (Gent).

PARTIZAN: Popović, Živković, Saničanin, Vujačić, Obradović (od 64. UroÅ”ević), Šćekić (od 76. Lutovac), Zdjelar, Natho (od 64. Pantić), Marković (od 58. Holender), Menig (od 64. Jojić), Rikardo.

GENT: Balat, Hanče-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Fortuna (od 90+3. Godo), Ovusu (od 90+3. Oladoj), Kums (od 76. de Sart), Samoise, Čekvatadze (od 80. Mbojo), Ođiđa-Ofoe (od 76. Bezus), Depoatr.

Međunarodni fudbal Međunarodni fudbal UEFA Europa Conference League - group B Partizan Gent
Međusobne utakmice
2021-2022
04.11
18:45
Gent
Partizan
1
1
21.10
21:00
Partizan
Gent
0
1

Uporedni rezultati

Partizan
 
Gent
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 1 (0)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 1 (1)
-1 (-1) gol razlika na utakmicama +1 (0)
0% (0%) UspeŔnost 50% (0%)