XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Radnički preokretom do prvog kola kupa

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Radnički sa Novog Beograda je dočekao Slogu iz Kraljeva u pretkolu kupa Srbije. Obe ekipe su u prvenstvu startovale traljavo, pa im je danas šansa da se iskupe za propuste u dosadašnjem delu sezone. 

Igrao se 6. minut kada su domaći mogli do vođstva. Veličković je poslao upotrebljiv centaršut na 8 metara od gola, Maljković je natrčao na loptu i poslao je zamalo iznad prečke. Bez dešavanja je bilo do 14. minuta, a tada je Đuričić dobro zagrejao dlanove golmana gostiju Grujičića, udarcem sa oko 18 metara.

Gosti su izneneda poveli u 21. minutu. Dva igrača odbrane Radničkog su bila neodlučna, to je iskoristio kapiten Sloge Anđelković i sa 12 metara, iskosa, loptu poslao pod prečku. Domaći su potom pripretili u 31. minutu, Trninić je uputio snažan, ali neprecizan šut sa 18 metara, lopta je završila kojih desetak centimetara kraj leve stative.

U 40. minutu domaći nemaju sreće, prvo Đokić sa ivice kaznenog prostora pogađa prečku, lopta se odbija na glavu Vučinića koji je šalje u naručje dobro postavljenog Grujičića. Radnički završava prvo poluvreme u deficitu i pored terenske inicijative i sijaset stvorenih prilika za gol.

U nastavku domaći kreću na sve ili ništa, umalo im se to nije osvetilo u 49. minutu. Jevremović je u kontranapadu imao otvoren put ka golu, ali se odlučio na udarac sa 16 metara, golman domaćih je izašao i skratio ugao, sačuvavši svoj tim novih neprijatnosti.

Do izjednačenja domaći stižu u 54. minutu, Nuredini gađa Veličkovića u trepavicu, a on sa peterca loptu šalje iza leđa Grujičića. Samo dva minuta kasnije Veljović je mogao goste ponovo dovesti u vođstvo, njegov šut sa 5-6 metara je završio na ogradi iza gola.

U 59. minutu Tokalić u svom šesnaestercu nespretno startuje na Vučinića i to je jedanaesterac za domaće. Veličković je sigurno realizovao penal i doveo svoju ekipu do potpunog rezultatskog preokreta.

Domaći od 76. minuta ostaju sa 10 igrača u polju, Nuredini u roku od dva minuta dobija dva žuta kartona. Gosti preuzumaju terensku inicijativu, ali ne uspevaju da izjednače i dovedu utakmicu do izvođenja penala.

Tačku na ovaj zanimljiv meč je stavio Simić na asistenciju Veličkovića u trećem minutu nadoknade. Radnički se ovom pobedom kvalifikovao za sledeću rundu kupa.

 

 

RADNIČKI (NBG) - SLOGA 3:1 (0:1)

 

 

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Bikić Nikola. POM.SUDIJE: Radišić Dejan i Laluja Bojan. STRELCI: Veličković 54. i 60. (k.u.) i Simić 90+3.min (Radnički NBG), Anđelković 21.min (Sloga). ŽUTI KARTONI: Simić i Nuredini (Radnički NBG), Tokalić, Grujičić i Veljović (Sloga). CRVENI KARTON: Nuredini 76.min (drugi žuti) (Radnički NBG).

RADNIČKI (NBG): Stojić, Marković (Popović), Nedeljković, Unković, Lazarević, Veličković, Maljković (Nuredini), Đuričić, Vučinić (Starčević), Đokić, Trninić (Simić).

SLOGA: Grujičić, Gočanin, Kruševac, Anđelković, Veljović, Aćimović (Čolić), Tokalić, Zarić (Sekulić), Jevremović, Savić (Jovanović), Markiš.

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Radnički (NB) Sloga (K)
Međusobne utakmice
2021-2022
08.09
16:00
Radnički (NB)
Sloga (K)
3
1

Uporedni rezultati

Radnički (NB)
 
Sloga (K)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
3 (3) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 3 (0)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
100% (100%) Uspešnost 0% ()
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača