XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Dobanovčani u seriji pobeda, pala i Loznica

Foto: H.D.Vujanović

Budućnost je dobro startovala ovog proleća, ima pobede u obe utakmice, a uz pobedu iz poslednjeg jesenjeg kola, pobegla je iz zone ispadanja i trenutno je sedma. Za goste iz Loznice se takođe može reći da pauzu nisu proveli u zimskom snu, jer su i oni zabeležili dve pobede u nastavku i uključili se u borbu za prva dva mesta koja vode u Super ligu. Dakle, u najavi se očekivao dobar fudbal, a sa uzbuđenjima je počelo već u 4. minutu. Posle udarca iz ugla najviši u skoku je Rajevac, njegov šut glavom sa 7 metara odbranio je golman gostiju Ružić.

U nastavku Loznica preuzima inicijativu, loptu drži u svom posedu, ali se njihovi napadi završavaju na 30 metara od gola Dobanovčana. Tako je bilo sve do 30. minuta, a tada se Stanojlović iznenada našao u divnoj šansi, šutira sa 13 metara, Mirković akrobatskom paradom brani i izbacuje loptu u korner. Isti igrač i u 37. minutu šutira sa dvadesetak metara, ponovo se odbranom istakao Mirković, koji je nazaslužniji što su mreže mirovale u prvom poluvremenu.

Samo što je susret nastavljen penal za domaće. Rajevac je posle kornera šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je Spasenovića udarila u ruku koja je bila u neprirodnom položaju i sudija Jeknić se nije dvoumio. Siguran izvođač najstrože kazne je bio Smiljanić, igrao se 48. minut. Budućnost i posle vođstva igra hrabro, ne povlači se u odbranu, već nastavlja sa napadima. Smiljanić je u 59. minutu kao na tacni uposlio Ilića, njegov šut iz srca šesnaesterca završio je pored gola.

Poigravanje Pajovića u svom kaznenom prostoru moglo je skupo da košta domaću ekipu u 72. minutu. Loptu mu je oduzeo Stanojlović izašao sam pred golmana, ali je sa 7-8 metara šutirao koji centimetar pored stative. Loznica pokušava da dođe do izjednačenja, a blizu gola je bila u 83. minutu, Ivić je udarcem glave, posle kornera, loptu poslao van okvira gola.

Tačku na vrednu pobedu domaćih stavljaju rezervisti u 90. minutu, Vajon kao asistent, a Papović strelac, šutem sa 12 metara. Hrabra igra Budućnosti protiv papirnatog favorita donela im je bitnu pobedu, četvrtu u nizu, pa su ih sada prestigli na tabeli. Sa 31. bodom koliko ima i Loznica, zauzimaju 4. mesto, jedno mesto iznad njih.

Naredno 21. kolo je na programu za 7 dana, Budućnost gostuje u obližnjem Lazarevcu trećeplasiranoj Kolubari, dok Loznica, na zamenskom stadionu u Klupcima, dočekuje Jagodinu.

BUDUĆNOST - LOZNICA 2:0 (0:0)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Jeknić Stefan. POM.SUDIJE: Rijavec Nikola i Marjanović Aleksandar. STRELCI: Smiljanić 48.min (k.u.) i Papović 90.min (Budućnost). ŽUTI KARTONI: Novaković i Jeličić (Budućnost), Ivić i Spasenović (Loznica).
BUDUĆNOST: Mirković, Ninković (Markišić), Jeličić, Dobrijević, Smiljanić, Đorđević, Rajevac (Papović), Pajović, Novaković (Arsić), Anđelković, Veselinović (Ilić) (Vajon). 
LOZNICA: Ružić, Ilić, Spasenović, Bogićević, Stanojlović, Komarčević, Milinković, Vraštanović (Matić), Ristivojević, Belić (Milovanović), Ivić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost Loznica
Međusobne utakmice
2021-2022
19.03
15:00
Loznica
Budućnost
0
1
06.10
15:00
Budućnost
Loznica
2
1

2020-2021
06.03
14:00
Budućnost
Loznica
2
0
30.08
17:00
Loznica
Budućnost
0
0

Uporedni rezultati

Budućnost
 
Loznica
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
3 (2) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 3 (1)
5 (4) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 5 (1)
+4 (+3) gol razlika na utakmicama -4 (-1)
75% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača