XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Pobeda Metalca sa dva igrača manje
13.11.2019 FK Metalac

Foto: FK Metalac

Fudbalska borba Metalca i Dinama prerasla je u pravi rat na i van terena. Vodio je Metalac sa 2:0 do 69ā€². Umesto da iskoriste povoljne prilike i da povedu sa ubedljivijom prednoŔću, igrači Metalca zakomplikovali su sebi situaciju. Uspeli su da izjednače gosti na 2:2 u 88ā€². Nakon toga, domaći igrači nasedaju na provokacije gostiju. Nakon sukoba u Å”esnaestercu Dinama i gužve koja je potom usledila, crvene kartone dobili su Jokić i Koraksić. Sa dva igrača manje Metalac se ne predaje i uspeva da dođe do izuzetno važne pobede protiv ekipe Dinama.

Ā 

Ekipa Dinama pokazala je mnogo toga, a najmanje fudbala. Svojim nesportskim i nekulturnim ponaÅ”anjem igrači Dinama, predvođeni trenerom Antićem uspeli su da isprovociraju milanovačku publiku, Å”to joÅ” nikome nije poÅ”lo za rukom. Trener gostujuće ekipe pokuÅ”ao je neprimerenim izjavama i u najavi meča da isprovocira ekipu Metalca i uspeo je, ali ne onako kako se nadao. Uspeo je samo da probudi inat kod fudbalera Metalca, koji su se maestralno snaÅ”li u nemogućoj situaciji i sa dva igrača manje dali gol, koji on nije video, jer se u tim trenucima zbog crvenog kartona nalazio u svlačionici.

Metalac ā€“ Dinamo 3:2 (1:0)
19. kolo PLS
Stadion ā€œMetalacā€, 13. novembar
Sudija: Nikola Radaković

Strelci:Ā JeÅ”ić (ku) 28ā€², Katanić 68ā€² (ku), Vranjanin 90ā€² (Metalac), Stamenković 69ā€², Stevanović 88ā€² (Dinamo)
Žuti kartoni:Ā Vlalukin 55ā€², Gočanin 62ā€², Jokić 76ā€², Grbović 78ā€² (Metalac) Radočaj 11ā€² (Dinamo)
Crveni kartoni:Ā Jokić 90ā€², Koraksić 90ā€²(Metalac)

Metalac:Ā Å Ä‡ekić, Vranjanin, Gočanin, JeÅ”ić, Grbović (Pajević 78ā€²), Katanić, Jokić, Mlađović (Gojković 22ā€²), Mijailović, Vlalukin, Koraksić
Dinamo:Ā Popović, Onimisi, Bajić, Stevanović, Nedeljković (Popović 64ā€²), Jovanović, Veličković (Antić 85ā€²), Spasić, Simović, Radočaj, Stamenković

Otvorena i borbena utakmica od samog starta.

Prvu Å”ansu na meču imali su gosti u 2ā€². Radočaj Å”utira sa ivice Å”esnaesterca, između 2 odbrambena igrača Metalca, lopta prolazi između njih, menja pravac, ali siguran je Šćekić.

Na drugoj strani pokuÅ”ava JeÅ”ić, ali bez veće opasnosti po gol Dinama.

Odlična prilika za Metalac u 8ā€². Probija Koraksić po desnoj strani, centrira na drugu stranu Å”esanaesterca za Vlalukina koji pokuÅ”ava iz voleja, ali stativa zaustavlja njegov udarac, ona se odbija do Katanić koji Å”utira iskosa sa 3 metra, ali pogađa golmana Popovića.

U 10ā€² Å”ansa za goste. Ponovo Å”utira Radočaj, gađa donji levi ugao gola Metalca, ali Šćekić fantastično reaguje i odbija loptu u korner.

NeÅ”to grublja igra gostujućih igrača u ovom periodu meča. Već u 22ā€² Mlađović je morao da napusti teren zbog povrede nosa.

U 27ā€² dobra akcija Metalca. Vlalukin odigrava glavom do Katanića, Katanić u prostor za Vlalukina, koji ulazu u Å”esnaesterac gostiju i odigrava povratnu, a odbrambeni igrač gostiju u padu loptu udara rukom i sudija Radaković pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je JeÅ”ić, koji loptu Å”alje u jednu, a golmana Popovića u drugu, za vođstvo Metalca od 1:0.

Posle vođstva Metalac joÅ” odlučnije kreće ka golu Dinama, dok je samopouzdanje gostiju bilo blago poljuljano. Ipak od 35ā€² uspostavlja se ravnoteža na terenu. Metalac nakon toga blago usporava tempo utakmice, ali i pored toga videli smo nekoliko izuzetno lepih akcija plavih.

U 44ā€² lopta stiže do Jokića, koji je nosi do ivice Å”esnaesterca, Å”utira, ali lopta prolazi tik pored leve stative gola Dinama.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Å ansa za Metalac u 49ā€². Brza kontra lopta dolazi do Mijailovića koji može da Å”utira, ali pravi lažnjak, pokuÅ”ava da proigra Katanića, ali odbrana gostiju uspeva da izbaci loptu u korner. Nakon kornera Å”utira Mijailović sa ivice Å”esnaesterca gostiju, ali lopta odlazi za malo pored stative.

PokuÅ”ava ponovo JeÅ”ić, ovog puta sa 20 metara po sredini, ali pravo u golmana Popovića.

U 60ā€² odlična akcija i prilika za Metalac. JeÅ”ić prodire po gol-aut liniji gostiju sa desne strane, odigrava povratnu sa Katanića koji Å”utira iz prve, ali za malo preko prečke gola gostiju.

Nakon slobodnog udarca u 63ā€² fenomalnu kontru Metalca vuče Grbović, odigrava na drugu stranu za Jokića koji Å”utira pod samu prečku, ali odličnom intervencijom Popović spaÅ”ava svoju mrežu.

U 66ā€² Nović proigrava Mijailovića koga u Å”esnaestercu ruÅ”i Simović i sudija Radaković ponovo pokazuje na belu tačku. Odgovornost ovog puta preuzima Katanić i pogađa gornji levi ugao za vođstvo Metalca od 2:0.

Samo 2ā€² kasnije ponovo je u prilici Katanić. Dobija loptu iskosa sa leve strane, na 5 metara je od gola, Å”utira ali lopta prolazi tik pored leve stative.

Nakon kornera u 69ā€² za goste stvorila se gužva u Å”esnaestercu Metalca, odbijala se lopta, najbolje se snalazi Stamenković i smeÅ”ta lopru u mrežu za 2:1. U proslavi postignutog pogotka pokazuje visok stepen primitivizma i sportske nekulture.

Prilika za goste u 79ā€². Nakon auta sa leve strane lopta dolazi do Popovića koji Å”utira po zemlji sa leve strane, ali Šćekić dobro interveniÅ”e.

Kontranapad Metalca u 83ā€² poveo je Koraksić po levoj strani, nalazi Katanića na desnoj, on lukavo Å”utira po zemlji uza samu stativu, ali golman Popović vrhovima prstiju loptu izbija u korner.

Nakon centarÅ”uta u 87ā€² lopta pogađa u ruku jednog od igrača Metalca u Å”esnaestercu i sudija Radaković svira jedanaesterac za goste. Siguran izvođač bio je Stevanović i poravnava rezultat na 2:2.

Uspeli su gosti da isprovociraju domaće igrače. Najpre je Jokić odgurnuo jednog gostujućeg igrača u Å”esnaestercu i na kraju se stvorila velika gužva. Epilog sukoba bila su dva crvena kartona za Metalac. Jokić i Koraksić morali su van terena pre zavrÅ”etka utakmice. Crveni karton dobio je i trener gostujuće ekipe Antić, koji se svojski trudio da ga zaradi od početka meča.

Metalac je nastavio igru sa 2 igrača manje u odnosu na Dinamo. Sudija je produžio utakmicu 6 minuta. Svi su strahovali da će Metalac nakon vođstva od 2:0 biti poražen. Ali ne i igrači Metalca. Hrabrom igrom neutralisali su napade Dinama.

U petom minutu sudijske nadoknade Gočanin Å”alje odličnu dubinsku loptu sa gotovo pola terena, ona ide na levu stranu Å”esnaesterca gostiju, Vranjanin se baca i Å”utira glavom i smeÅ”ta loptu pored golmana Popovića za delirijum na tribinama i pobedu Metalca od 3:2.

Na kraju utakmice domaći fudbaleri su ispraćeni pesmom i aplauzima od strane navijača. U narednom kolu, Metalac gostuje ekipi OFK Bačka.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Metalac Dinamo
Međusobne utakmice
2019-2020
13.11
15:30
Metalac
Dinamo
3
2
18.08
17:00
Dinamo
Metalac
2
3

2017-2018
02.05
17:00
Dinamo
Metalac
1
2
21.10
14:30
Metalac
Dinamo
0
2

2008-2009

Uporedni rezultati

Metalac
 
Dinamo
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
4 (2) Broj pobeda 1 (0)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (1) Broj poraza 4 (2)
11 (4) Dati poeni 9 (5)
9 (4) Primljeni poeni 11 (7)
+2 (0) gol razlika na utakmicama -2 (-2)
66% (66%) UspeŔnost 16% (0%)
Goran112 i joÅ” 3 korisnika su tipovali utakmicu