XS
SM
MD
LG
30.06.2013 Željko Marinković

Miloš Savić jedini sportista koji je predstavljao Kragujevac na Mediteranskim igrama

I u Turskom Mersinu na Mediteranskim igrama jedan sportista prestavljao je Kragujevac i sve njegove sportiste. Radi se o proverenom atletičaru Milošu Saviću, koje je svoje veliko atletsko iskustvo iskoritio kako bi izborio svoje mesto u Reperezentaciji Srbije. Naravno

kragujevački stometraš šalje puno poydrava svojim kragujevčanima rečima: ”

Veliki pozdrav svim kragujevčanima. Imam čast što mogu reći da sam jedan od retkih kragujevčana koji predstvalja grb i ime Kragujevca na najbolji način koji umem. Moje učešće na MI u Turskoj pokazuje da ima i dobrih sportista i i u drugiim mestima Srbije . . . Zahvalio bi se Upravi kluba Radničkog , direktoru i mom treneru na maksimalnoj podršci . Nadam se da će projekat atletike još ozbiljnije shvatiti i grad i još više nam pomagati kako bi još sutra kao što sam ja, biti mladih i talentovanih atletičara koji bi predstavljali ovaj grad. Nosim veoma lepe utiske sa takmičenja. Pre ovoga na Evropskom prvenstvu u Litvaniji sam trčao samo stafetu 4x100, iako rovit od povrede od pre nekih mesec dana i nisam mogao pružiti maksimum. Kao u Litvaniji, tako ni ovde na Mediteranskim igrama u Mersinu u Turskoj, nisam mogao da dam sve od sebe. Nadam se da ću se oporaviti do ekipnog prvenstva i pomoći mom klubu da prvi put u istoriji kluba budemo šampioni drzave ekipno, tako da bi sledeće godine AK Radnički Kragujevac moga predstvljati Srbiju na Evropskom klupskom takmicenju . Toliko od mene iskreno bi se zahvalio još samo i mojoj firmi u kojoj radim i kolegama, direktoru na maksimalnoj podrsci i dozvoljavanju da nastupam i branim boje naše države na ovim važnim takmicenjima.

Miloš Savić u Litvaniji je učestvovao u polufinalnoj trci, gde nije uspeo ući u finale. veliki problem mu je prestavljalo dugačak put od čak 15 sati, tako dad an ipo odmora nije bio dovoljan da se odmori, ali mu ovo takmičenje prestavlja veliko iskustvo.

Savić je u kvalifikacijama u Turskoj imao dobre rezultate. Posle početnih trka kada je imao rezultate 10, 51 i 10, 57 Miloš je verovao da će biti skinut državni record koji iznosi 10, 33. Međutim, povreda ga je izbacila iz koloseka i onemogućila da se približi najboljem našem rezultatu na 100 metara. Savić zato nakon oporavka planira ozbiljan rad, jer za sledeću godinu planira da dosanja I taj san obaranje državnog rekorda na najkraćoj deonici.