XS
SM
MD
LG
01.06.2013 Srbi za Srbe

Milan Stojić pobednik "Trojke iz bloka"

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, uspešno je organizovala 2. po redu humanitarni turnir u šutiranju trojki ''Trojka iz bloka'', koji se održao 1. juna u dvoristu Osnovne škole Laza Kostić na Novom Beogradu. Cilj ovog takmičenja bio je prikupljanje finansijskih sredstava za potrebe izgradnje najmanje 10 kupatila socijalno ugroženim porodicama u Srbiji.

Takmičenje je okupilo oko 1.000 gledalaca i preko 200 učesnika, koji su se od 12 časova viteški nadmetali u šutiranju trojki. Turnir su

zvanično otvorili potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, pomoćnik Ministra za rad, zapošavanje i socijalnu politiku Vladimir Pešić i bivši kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Bojan Janić.

Pored njih, učešće na turniru uzeli su i Nikola Hadži Nikolić iz benda 357, Aca Seltik iz bendova Ortodoks Kelts i Despot, glumac Andrija Kuzmanović iz popularne serije Montevideo, pevač Nikola Rokvić, odbojkaši Novica Bjelica, Milan Vasić, Marko Samardžić, Miloš Terzić, Tomislav Dokić, košarkaši Filip Čović i Aleksandar Cvetković, rep muzičar Boško Ćirković Škabo, rep grupe JBK, THC la Familija, Sik Tac i Fantastična Četvorka. Nastup ovih rep grupa uveličao je i stritbol fristajler Nemanja Blažić koji je sjajnim akrobacijama podigao publiku na noge.

Nakon kvalifikacija i finalnog dela ''Trojke iz bloka'', pobednik turnira bio je Milan Stojić sa 18 pogodaka, drugo mesto zauzeo je Jovan Dragaš sa 16, dok je treći bio Nemanja Cvjetić sa 15. Pored trojice najboljih, prigodne nagrade su dobili i ostali učesnici finalnog dela.

Pošto je turnir bio humanitarnog karaktera, za realizaciju projekta izgradnje kupatila prikupljeno je 355.910 dinara, najviše zahvaljujući velikom broju učesnika, donatora i spozora koji su podržali ovaj humanitarni projekta: Teretana Koloseum (zlatni spoznor), Ineks Metali, Serdjo Elegantiko, PIP Novi Sad, Belem, Ramipa, Ana 11.04.2009, ASBV Termotehnika, Voda Vrnjci, Miškone plastik, Teniski klub Gazela, Agi Pasta Avej, Praud Meri i Maks kafe. Takodje, veliku podršku u organizaciji pružila je škola Laza Kostić.

Jedan od glavnih organizatora turnira ''Trojka iz bloka'' i člana Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Miloš Golić izneo je svoje utiske o takmičenju:

Veoma sam zadovoljan odzivom takmičara kao i podršci koju smo dobili od velikog broja spoznora i poznatih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Posebno me raduje obećanje Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Republike Srbije da će država Srbija sledeće godine pružiti podršku u realizaciji ovog velikog humanitarnog projekta.

Ogranak Humanitarne organizacije Srbi za Srbe organizovao je turnir ''Trojka iz bloka'' samo šest sati kasnije i na drugom kraju sveta, u najvećem srpskom gradu u dijaspori – Čikagu, koji je dobio podršku od Vladimira Radmanovića, košarkaša Čikago Bulsa. Takodje, ''Trojka iz blika'' se održava po prvi put i u Kragujevcu 16. juna sa početkom od 13 časova u hali Gordana Bogojević.