XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Kolašinac za katedrom na “Olimpijskom času”

KRUŠEVAC, 20. maj (Info centar).- Asmir Kolašinac evropski šampion u bacanju kugle i finalista OI u Lodonu družio se u Kruševcu sa osnovcima u toku “Olimpijskog časa” na platou ispred Doma sindikata.

Učesnici „Olimpijskog časa” prošli su kroz pet stanica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Na svakoj od stanica naučili su nešto o istoriji olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Jedan od tih heroja je svakako i najbolji atletičar Srbije- Asmir Kolašinac:

- Prvi put sam u vašem gradu i mogu vam reći da je Kruševac jedan od najlepših gradova u Srbiji. Hvala gradonačelniku Gašiću i njegovim saradnicima što su nas ugostili i Olimpijskom komitetu Srbije i Fondu sporta i olimpizma što su omogućili da se danas družimo i zajedno učimo o olimpizmu i olimpijskim vrednostima.

Gradonačelnik Bratislav Gašić je poručio:

-Mi u Kruševcu nastojimo da razvijamo sport i da omogućimo deci da se razvijaju i odrastaju u zdravom okruženju. Drago nam je da smo danas imali tu privilegiju da ugostimo Asmira, koji je istinski šampion i najbolji uzor najmlađima

U okviru „Olimpijske tribine” Asmir Kolašinac je starijim osnovcima pričao o svom sportskom razvoju i karijeri i objasnio im koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti, kako u sportu tako i u svakodnevnom životu. Najmlađi osnovci su imali priliku da kroz ”Olimpijsku bajku” nauče više o olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

- Za uspeh u sportu je potrebno uložiti mnogo truda, ali sport vam uvek dvostruko vrati. Nadam se da će upravo neko od vas biti predvodnik nove generacije uspešnih atletičara u Srbiji –istakao je Kolašinac.

Posle druženja sa najmlađima, Kolašinac je sa gradonačelnikom Kruševca obišao izložbu olimpijskih eksponata „Trenuci za pamćenje”, kao i lokaciju na kojoj će biti izgrađena atletska staza.